Leestijd: 3 min. Update: 20 april ’22

Wist je dat je met LinkedIn Premium veel meer uit dit platform kunt halen dan met de gratis versie? Zeker voor sales professionals en ondernemers is Premium een welkome aanvulling en biedt het nieuwe kansen om leads te genereren. Vooral het pakket Sales Navigator geeft je interessante mogelijkheden om aan nieuwe relaties te bouwen en meer klanten aan te trekken. In dit artikel ontdek je de overeenkomst en het verschil van de LinkedIn Sales Navigator versies.

Heb je een vraag over LinkedIn Premium? Krijg nu (tijdelijk kosteloos t/m 30 april) onafhankelijk advies over wat bij jou past. Bel, mail of app.

Veel mensen gebruiken de gratis versie van LinkedIn. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Zo kan je een klantgericht profiel maken waarbij je de beste versie van jezelf laat zien. Of laat mij je helpen(link). Met de gratis versie van LinkedIn kan je connecten en content op je tijdlijn plaatsen Ook kan je maximaal 5 profielbezoekers bekijken.

Premium opent deuren die voor anderen gesloten blijven

Waarom is LinkedIn Premium dan toch een goede optie? Als jij als ondernemer of sales professional alles uit LinkedIn wil halen en goede leads wil genereren. Dan openen zich met een premium pakket een aantal deuren die voor anderen gesloten blijven.

Sales Navigator: de beste tool in je social selling succes

LinkedIn biedt verschillende premium pakketten aan. Welke beschikbare tool kan jou als sales professional of ondernemer het beste helpen aan businessgroei? Sales Navigator. Zo bereik je veel meer potentiële klanten. Sales Navigator is verkrijgbaar in 3 versies: Core, Advanced en Advanced Plus. Het is je onmisbare gereedschap in je (dagelijkse) social selling routine. Vooral het gericht vinden en volgen van je doelgroep is een groot pluspunt. Het is met een krachtig instrument waarmee je meer én betere leads kunt genereren.

Wat kan je met LinkedIn Sales Navigator?

Met deze tool kun je op een slimme manier prospects in kaart brengen en mee in contact komen. Je kan ze volgen of met ze connecten. Tip: voeg altijd een persoonlijke boodschap toe. Zo groei je netwerk sneller en bouw je optimaal relaties.
Het helpt jou en je onderneming bij het creëren van waardevolle connecties. Om er optimaal gebruik van te maken, kun je het beste eerst een ideale klantenlijst samenstellen waarmee je graag in contact wil komen. Met behulp van de slimme zoekfunctie (‘leadfilters’) kun je bijvoorbeeld selecteren op bedrijfscategorie, bedrijfsgrootte of op functietitel. Door op de juiste manier te filteren, stel je eenvoudig een ideale klantenlijst samen.

Anoniem potentiële klanten volgen

De mensen en bedrijven op je lijst kun je gaan volgen zonder dat zij dat weten. Dit is mogelijk omdat je personen als lead kunt opslaan en bedrijven als account. Daarnaast krijg je als je jouw zoekgegevens opslaat, automatisch meer suggesties. Data en algoritmes worden steeds slimmer en zo worden je de beste potentiele klanten voorgescholt. Zo vergroot je je bereik en ontdek je eerder de beste klanten. Omdat je prospects anoniem kunt volgen, krijg je inzicht in hun activiteiten op LinkedIn en de content die zij plaatsen. Dat kan van pas komen als je ze persoonlijke uitnodiging stuurt. Je beschikt tenslotte al over heel wat informatie van de persoon of het bedrijf.

Voorbeeld:

Je wilt in contact komen met beslissers en zoekt Nederlandse marketing managers die werken voor bedrijven met 50-200 medewerkers. Het resultaat: 3500 namen. Deze kun je nog verder filteren, bijvoorbeeld 2e graads en of deze LinkedIn gebruikers actief zijn op LinkedIn, dus actief content publiceren. Uiteindelijk levert dat jouw ideale lijst van prospects op die je kunt gaan volgen en waarmee je een connectie kunt gaan maken. Bij mij is dit 893 mensen, al kan dit aantal bij jou anders zijn. Dit is het startpunt om verder mee aan de slag te gaan!

De voordelen van Sales Navigator op een rij

 • Uitgebreide mogelijkheden in de zoekfunctie om de juiste personen en bedrijven te vinden en haarfijn te targetten. Je hebt de beschikking over maar liefst 28 verschillende filters! Je krijgt daardoor nuttige, up-to-date zoekresultaten.
 • Je kunt de zoekresultaten opslaan. Bovendien ontvang je updates van nieuwe leads.
 • Je hebt ook de mogelijkheid om personen op te slaan als lead en bedrijven als account. Op die manier kun je de activiteiten van persoon en bedrijf bekijken zonder dat je ze direct hoeft te volgen. Zeker als je verschillende zoekopdrachten opslaat, bespaar je een hoop tijd.
 • Je kunt tags toevoegen en hierop sorteren. Deze functie die voorheen in de gratis versie van LinkedIn zat, is overgeplaatst naar de premium versie en onderdeel van de sales navigator.
 • Je kunt iedereen zien wie jouw profiel in de afgelopen 90 dagen heeft bezocht, behalve de anonieme bezoeker. Hier kunnen natuurlijk interessante leads voor jou tussen zitten.

Je ontvangt iedere maand InMail credits waarmee je een berichtje kunt sturen aan personen buiten je eigen netwerk.

LinkedIn Profiel Checklist

Maak je LinkedIn profiel concreet, compleet en klantgericht en laat de beste versie van jezelf zien. Vergroot je zichtbaarheid en kom in contact. Download hier je (geüpdatet!) LinkedIn Profiel Checklist

Verschillen Sales Navigator versies

Er zijn maar liefst drie versies van Sales Navigator beschikbaar, Core, Advanced en Advanced Plus. Ze verschillen in functionaliteit en tarief. Laten we eens inzoomen op de overeenkomsten en verschillen.

Core

De basisversie Core je helpt om meer prospects te vinden. LinkedIn beschikt natuurlijk over een schat aan gegevens van alle gebruikers. In deze Premium versie kun je daar handig gebruik van maken. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe kopers vinden via klantaccounts en in contact komen met leads via InMail.
Met de core versie kun je:

 • Onbeperkt zoeken naar nieuwe prospects.
 • Tot wel 10.000 leads opslaan
 • Elke maand 50 gratis InMail-credits besteden.
 • Waardevolle meldingen ontvangen over je leads.
 • Gebruik maken van profielen van leads en accountpagina’s om te onderzoeken wat je gemeen hebt met andere personen uit jouw doelgroep.
 • Accountkaart: nuttig overzicht om beslissers bij een bedrijf direct in kaart te brengen
 • LinkedIn Learning: dit is het (Engelstalige) video platform waarbij je onbeperkt videotrainingen kunt volgen over ‘Business’, ‘Creative’ en ‘Technology’.

Advanced

Interessant voor teams die de kracht willen bundelen. Met Advanced heb je naast functies van Core, toegang tot de volgende functies:

 • De mogelijkheid om zakelijke contacten als CSV bestand te uploaden.
 • Smart Links, functie waarmee je content kunt samenstellen en de interactie slim kunt (op)volgen.
 • Meldingen ontvangen over de interesse en betrokkenheid van klanten.
 • Tools voor teamsamenwerking, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om lijsten en zoekopdrachten te delen.
 • Koopinteressemonitor. Niet alleen een mooi woord om uit te spreken, vooral een nuttige functie om de koopkans van je klant weer te geven.
 • TeamLink: een functie waarmee collega’s je persoonlijk kan introduceren bij een lead.
 • Rapportages. houdt als leidinggevende de teamprestaties bij.

Advanced Plus

Advanced Plus is de meest uitgebreide versie en biedt naast alle functies van Advanced efficiënte CRM integratie. Gebruik je Microsoft Dynamics 365 of Salesforce? Dan zit je goed met Advanced Plus. Enkele functies:

 • Automatisch de voor jou relevante leads en -accounts opslaan vanuit CRM.
 • Aanbevolen leads ontvangen van je CRM-pakket en synchroniseren met Sales Navigator.
 • Berichten, meldingen, InMails en Smart Links onderbrengen in je CRM.
 • Leads en -contactpersonen direct aanmaken in CRM.
 • Sales Navigator-beheerders hebben toegang tot rapportage, zoals je impact op ROI, CRM Sandbox-ondersteuning en toewijzen van licenties.

💡Hulp nodig met de koppeling tussen Sales Navigator en je CRM software zoals Dynamics of Salesforce? Contact mij en ik help je.

Kosten Sales Navigator

Core: 82 per maand of 793 euro per jaar
Advanced: 107 per maand of 983 euro per jaar
Advanced Plus: op aanvraag.

Aanmelden gaat via LinkedIn. Tarief is excl. btw en per persoon. Update tarieven 20 april 2022.

Hoe duurder het pakket, hoe uitgebreider de mogelijkheden. Voor alle pakketten geldt een gratis proefperiode van 30 dagen. Daarna gaat je abonnement automatisch in, tenzij je voortijdig hebt opgezegd. Het is absoluut de moeite waard om een van de drie pakketten uit te proberen. Neem er de tijd voor om uit te vinden wat deze tool(s) voor jou en je bedrijf kunnen betekenen.

Onafhankelijk advies van een LinkedIn specialist

Ben je benieuwd of LinkedIn Premium voor jou toegevoegde waarde heeft? Welke Sales Navigatorversie de beste optie is? Als onafhankelijk 100% LinkedIn specialist heb ik geen (financieel) belang of je wel/niet kiest voor Sales Navigator. Je krijgt altijd eerlijk advies. Ik ga graag in gesprek om je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Wil je groeien met LinkedIn? Kom in gesprek.

Ontdek hoe je als ondernemer of sales professional groeit door LinkedIn slim in te zetten.
Boek direct een LinkedIn Groeigesprek (max. 2x videocall p/maand beschikbaar, vol = vol)

Over Rivercloud: 100% LinkedIn specialist

Victor Huiting, 100% LinkedIn specialist

Victor Huiting helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan betere online zichtbaarheid en het aantrekken van meer betere klanten. Victor is de eigenaar van Rivercloud en als een van de eerste in Nederland officieel LinkedIn gecertificeerd. Sinds 2007 is hij actief op dit platform en 100% LinkedIn specialist. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over LinkedIn. Als LinkedIn-expert kent hij de fijne kneepjes van dit mooie social medium. Hij deelt deze inzichten graag met jou, zodat je kunt doen waar jij goed in bent. Neem gerust contact met hem op: tel 030-80 80 454 of via victor@rivercloud.nl

Deel dit bericht via jouw favoriete platform!

Laat Een Reactie Achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.