Leestijd: 3 min. Update: 7 mei ’23

Wist je dat je met LinkedIn Premium veel meer uit dit platform kunt halen dan met de gratis versie? Zeker voor sales professionals en ondernemers is Premium een welkome aanvulling en biedt het nieuwe kansen om leads te genereren. Vooral het pakket Sales Navigator geeft je interessante mogelijkheden om aan nieuwe relaties te bouwen en meer betere klanten aan te trekken. In dit artikel ontdek je de overeenkomsten en verschillen van de LinkedIn Sales Navigator versies.

Heb je een vraag over LinkedIn Premium? Krijg nu onafhankelijk en eerlijk advies over wat het beste bij jou past. Bel, mail of app. Of plan direct je LinkedIn Groeigesprek (max 2 x per maand, 30 min videocall, kosteloos t/m 31 maart ’23)

Veel mensen gebruiken de gratis versie van LinkedIn. Daar is helemaal niets mis mee. Zorg dat je sowieso de basis op orde hebt: een compleet een klantgericht profiel. Zo laat je de beste versie van jezelf laat zien. Laat mij je helpen als je jezelf professioneel en goed wilt laten zien. Met de gratis versie van LinkedIn kan je connecten en content op je tijdlijn plaatsen Ook kan je maximaal 5 profielbezoekers bekijken.

Premium opent deuren die voor anderen gesloten blijven🚪

Waarom is LinkedIn Premium dan toch een goede optie? Als jij als ondernemer of sales professional alles uit LinkedIn wil halen en goede leads wil genereren. Dan openen zich met een premium pakket een aantal deuren die voor anderen gesloten blijven.

Sales Navigator: de beste tool in je social selling succes

LinkedIn biedt verschillende premium pakketten aan. Welke tool jou als sales professional of ondernemer het beste helpt aan businessgroei? 100% Sales Navigator, er is geen betere. Het is geen wondermiddel, wel een effectief hulpmiddel voor het in contact komen met potentiële klanten. Het is je onmisbare, verfijnde gereedschap in je social selling succes. Vooral het gericht vinden én volgen van je doelgroep is een groot pluspunt. Het is een krachtige oplossing waarmee je meer én betere leads kunt genereren.

Of de leads binnenstromen als je voor Sales Navigator kiest? Was het maar zo makkelijk😁. Een praktische (1:1 of team)training helpt je in no time er alles uit te halen. Informeer naar de kansen, je concurrent ging je al voor😉

Sales navigator verschillen versies Victor Huiting

Wat kan je met LinkedIn Sales Navigator?

Met deze tool kun je op een slimme manier prospects in kaart brengen én mee in contact komen. Je kan ze volgen, reageren op hun content of met ze connecten. Tip: voeg bij een verzoek altijd een korte, persoonlijke boodschap toe. Zo groei je netwerk sneller en bouw je optimaal relaties.

Het helpt jou en je onderneming bij het creëren van waardevolle connecties. Om er optimaal gebruik van te maken, kun je het beste eerst een ideale klantenlijst samenstellen waarmee je graag in contact wil komen. Met behulp van de superslimme zoekfunctie  kun je bijvoorbeeld selecteren op bedrijfscategorie, bedrijfsgrootte of op functietitel. Maar ook regio of connectiegraad. Door op de juiste manier te filteren, stel je eenvoudig een ideale klantenlijst samen. Voor een vliegende start!

Anoniem potentiële klanten volgen

De mensen en bedrijven op je lijst kun je gaan volgen zonder dat zij dat weten. Dit is mogelijk omdat je personen als lead kunt opslaan en bedrijven als account. Daarnaast krijg je als je jouw zoekgegevens opslaat, automatisch meer suggesties. Data en algoritmes worden steeds slimmer en zo worden je de beste potentiële klanten voorgeschoteld. Zo vergroot je je bereik en ontdek je eerder de beste klanten. Omdat je prospects anoniem kunt volgen, krijg je inzicht in hun activiteiten op LinkedIn en de content die zij plaatsen. Dat kan van pas komen als je ze persoonlijke uitnodiging stuurt. Je beschikt tenslotte al over heel wat informatie van de persoon of het bedrijf.

Voorbeeld:

Stel je wilt in contact komen met beslissers en zoekt in Nederland marketingmanagers die werken voor organisaties met 50-200 medewerkers. Resultaat: 3500 namen. Deze kun je nog verder filteren, bijvoorbeeld 2e graadsconnecties en of deze LinkedIn gebruikers actief zijn op LinkedIn. LinkedIn ziet actieve gebruikers als er de laatste 30 dagen een bijdrage is geplaatst. Uiteindelijk levert dat jouw ideale lijst van prospects op die je kunt gaan volgen en waarmee je een connectie kunt gaan maken. Bij mij is dit 824 mensen, al kan dit aantal bij jou anders zijn omdat de netwerkgrootte verschilt. Dit is hét startpunt om verder mee aan de slag te gaan! In de praktijk zal ik deze groep nog verder verfijnen en kwalificeren zodat ik een compacte, werkbare lijst overhoud met de allerbeste leads. Bij een Sales Navigatortraining ontdek je hoe jij de beste leads vindt én de praktische strategie om er mee in contact te komen en een relatie op te bouwen. Dit helpt je aan meer leads en groei van je business.

Sales Navigator screenshot marketing managers in NL 50 tot 100 medewerkers Rivercloud

De voordelen van Sales Navigator op een rij

 • Uitgebreide mogelijkheden in de zoekfunctie om de juiste personen en bedrijven te vinden en haarfijn te targetten. Je hebt de beschikking over maar liefst 28 verschillende filters! Je krijgt daardoor nuttige, up-to-date zoekresultaten.
 • Je kunt de zoekresultaten opslaan. Bovendien ontvang je updates van nieuwe leads.
 • Je hebt ook de mogelijkheid om personen op te slaan als lead en bedrijven als account. Op die manier kun je de activiteiten van persoon en bedrijf bekijken zonder dat je ze direct hoeft te volgen. Zeker als je verschillende zoekopdrachten opslaat, bespaar je een hoop tijd.
 • Je kunt leadlijsten toevoegen en hierop sorteren. Filteren kan ook op volgers van je pagina en locatie bijvoorbeeld een postcodegebied.
 • Je kunt iedereen zien wie jouw profiel in de afgelopen 90 dagen heeft bezocht, behalve de anonieme bezoeker. Hier kunnen natuurlijk interessante leads voor jou tussen zitten.

Je ontvangt iedere maand 50 InMail credits waarmee je een berichtje kunt sturen aan personen buiten je eigen netwerk.

LinkedIn Playbook

Wil je LinkedIn slim voor je laten werken?

Dat merk je direct als je dit Playbook gebruikt. Houdt het bij de hand en zet het consistent in. Zo levert het je meer tijdwinst én meer waardevolle leads op.

✅ Vergroot jouw zichtbaarheid en wordt beter gevonden
✅ Laat je netwerk groeien met relevante connecties
Onderstreep je expertstatus en trek meer betere klanten aan

En: je steunt hiermee een erkend goed doel 🤝🏻

Download

Verschillen Sales Navigator versies

Er zijn maar liefst drie versies van Sales Navigator beschikbaar: Core, Advanced en Advanced Plus. Ze verschillen in functionaliteit en tarief. Laten we eens inzoomen op de overeenkomsten en verschillen.

Core

De basisversie Core je helpt om meer prospects te vinden. LinkedIn beschikt natuurlijk over een schat aan gegevens van alle gebruikers. In deze Premium versie kun je daar handig gebruik van maken. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe kopers vinden via klantaccounts en in contact komen met leads via InMail.
Met de core versie kun je:

 • Onbeperkt zoeken naar nieuwe prospects
 • Tot wel 10.000 leads opslaan
 • Elke maand 50 gratis InMail-credits besteden
 • Waardevolle meldingen ontvangen over je leads
 • Gebruik maken van profielen van leads en accountpagina’s om te onderzoeken wat je gemeen hebt met andere personen uit jouw doelgroep
 • Accountkaart: nuttig overzicht om beslissers bij een bedrijf direct in kaart te brengen
 • LinkedIn Learning: dit is het (Engelstalige) video platform waarbij je onbeperkt videotrainingen kunt volgen vooral over ‘Business’, ‘Creative’ en ‘Technology’

Advanced

Interessant voor teams die de kracht willen bundelen. Met Advanced heb je naast alle Core-functies, toegang tot:

 • De mogelijkheid om zakelijke contacten als .CSV bestand te uploaden
 • Smart Links, functie waarmee je content kunt samenstellen en de interactie slim kunt (op)volgen
 • Meldingen ontvangen over de interesse en betrokkenheid van klanten
 • Tools voor teamsamenwerking, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om lijsten en zoekopdrachten te delen
 • Koopinteressemonitor. Niet alleen een mooi woord om uit te spreken, vooral een nuttige functie om de koopkans van je klant weer te geven:-)
 • TeamLink: een functie waarmee een collega je kan introduceren bij een lead
 • Rapportages, houdt als leidinggevende de teamprestaties bij en pas de licenties aan

Advanced Plus

Advanced Plus is de meest uitgebreide versie en biedt naast alle functies van Advanced, CRM integratie. Gebruik je Microsoft Dynamics 365 of Salesforce? Dan zit je goed met Advanced Plus. Enkele functies:

 • Automatisch de voor jou relevante leads en -accounts opslaan vanuit CRM
 • Aanbevolen leads ontvangen van je CRM-pakket en synchroniseren met Sales Navigator
 • Berichten, meldingen, InMails en Smart Links onderbrengen in je CRM
 • Leads en -contactpersonen direct aanmaken in CRM.
 • Sales Navigator-beheerders hebben toegang tot rapportage, zoals je impact op ROI, CRM Sandbox-ondersteuning en toewijzen van licenties

💡Hulp nodig met de synchronisatie tussen Sales Navigator en je CRM software zoals Microsoft Dynamics 365 of Salesforce? Contact mij en ik help je direct.

De overeenkomst en verschillen van de Sales Navigator versies op een rij

overzicht Sales Navigator versies blog Rivercloud bron LinkedIn

Kosten Sales Navigator

Core: 80 per maand of 793 euro per jaar
Advanced: 135 per maand of 1260 euro per jaar
Advanced Plus: op aanvraag.

Aanmelden gaat via LinkedIn. Tarief is excl. btw en per persoon. Update tarieven: 14 okt ’22. Ter info: dit zijn tarieven voor Nederland. In België kan dit anders zijn.

Hoe duurder het pakket, hoe uitgebreider de mogelijkheden. Voor alle pakketten geldt eenmalig per persoon een gratis proefperiode van 30 dagen. Daarna loopt je abonnement stilzwijgend door, tenzij je voortijdig hebt opgezegd. Het is absoluut de moeite waard om een van de drie pakketten uit te proberen, je hebt toegang tot alle functionaliteit. Neem er de tijd voor om uit te vinden wat deze tool voor jou en je bedrijf kan betekenen.

*ACTIE* Wil jij met je sales team geen 30 maar 60 dagen gratis toegang tot Sales Navigator? Dat kan! Als gecertificeerd LinkedIn specialist mag ik extra bonus weggeven😀. Rekenvoorbeeld: stel je hebt een sales team van 7 personen en wilt 2 maanden gratis onbeperkt leads genereren. Je voordeel is dan 1148 euro ex btw (bij Core) of 1890 euro (Advanced). Het aantal plekken is beperkt! Bel mij (tel. 030-8080454) of victor@rivercloud.nl

Onafhankelijk advies van een LinkedIn specialist

Ben je benieuwd of LinkedIn Premium voor jou toegevoegde waarde heeft? Welke Sales Navigatorversie de beste optie is voor jou of je team? Als onafhankelijk, 100% LinkedIn specialist heb ik geen (commercieel) belang of je wel/niet kiest voor Sales Navigator. Je krijgt altijd eerlijk advies. Ik ga graag in gesprek om je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Kom in gesprek, ontdek je groeikansen.

Ontdek hoe je als ondernemer of sales professional groeit door LinkedIn slim in te zetten.
Boek direct een LinkedIn Groeigesprek (max. 2 videocalls per maand beschikbaar, vol = vol) kosteloos t/m 31 mei ’23.

Over Rivercloud: 100% LinkedIn specialist

Victor Huiting, 100% LinkedIn specialist

Victor Huiting helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan betere online zichtbaarheid en het aantrekken van meer betere klanten. Victor is de eigenaar van Rivercloud en als een van de eerste in Nederland officieel LinkedIn gecertificeerd. Sinds 2007 is hij actief op dit platform en 100% LinkedIn specialist. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over LinkedIn. Als LinkedIn-expert kent hij de fijne kneepjes van dit mooie social medium. Hij deelt deze inzichten graag met jou, zodat je kunt doen waar jij goed in bent. Neem gerust contact met hem op: tel 030-80 80 454 of via victor@rivercloud.nl

Deel dit bericht via jouw favoriete platform!