Leestijd: 3 min. Update: 6 oktober ’22

LinkedIn Sales Navigator is dé tool om leads te genereren. Het vergemakkelijkt en versnelt je salesproces en helpt aan meer succes met social selling. Potentiële klanten en partners vind je sneller, je komt makkelijker met ze in contact en je houdt de relatie up-to-date. Een must have, zeker voor ondernemers en (b2b) salesprofessionals. Het is een uitbreiding op LinkedIn en een aparte online omgeving.

1. Start een proefabo met Sales Navigator

Begin maar eens met een proefaccount voor Sales Navigator. Er zijn 3 versies: Professional, Team en Enterprise. Dat kun je voor een maand kosteloos aanvragen via je LinkedIn-account. Daarna ga je betalen. Wat het je oplevert? Waardevolle (sales)informatie voor een paar tientjes per maand per gebruiker. Die heb je echt zo terugverdiend. Aanmelden kan hier.

2. Sales Navigator leadfilters

Met ‘leadfilters’ in Sales Navigator kun je op veel meer velden filteren dan met de standaard zoekmachine van LinkedIn. Zoek je bijvoorbeeld op een functietitel, dan zoekt LinkedIn in de totale database. Maar je zit vast niet te wachten op zes miljoen resultaten😉 Met Sales Navigator kun je verder en uitgebreider zoeken en vinden. En dan wordt het pas echt interessant.

Via ‘advanced’ en ‘search for leads’ kun je de beste leads vinden in de sector of business van jouw keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit functie, locatie/regio, bedrijf, industrie enz. Plus nog een paar extra filters om nog specifieker te focussen, bijvoorbeeld op bedrijfsgrootte of connectiegraad. Vergeet die laatste niet!

Een filteropdracht kan bijvoorbeeld zijn: Mensen die in Nederland, met de functietitel marketing manager, werken in de sectoren software/internet/information technology & services sector, bij een organisatie van 200 – 500 medewerkers en die nog geen connectie van je zijn. Van zo’n zoekopdracht word je al een stuk vrolijker: die levert een lijst op met potentiële klanten. In dit voorbeeld zie je 3.500+ mensen als resultaat. Herhaal de zoekopdracht maar eens. Meer dan 1500 mensen hiervan zijn actief, dat is een mooi startpunt voor vervolgstappen. En zo kun je verder filteren, bijvoorbeeld op hoe lang ze al bij die organisatie werken, connectiegraad etc. Tot je een lijst compleet hebt met jouw ‘droomklanten’.

3. LinkedIn Sales Navigator: save as lead

Dit zijn de mensen die je zoekt. Maak een selectie en sla ze gauw op: ‘save as lead’, want ze kunnen het spoor zijn naar meer klanten. Door je leads op te slaan ontvang je al hun updates in de tijdlijn van Sales Navigator. Bekijk het profiel van de lead om te zien of er nog meer interessante raakvlakken zijn. Je kunt meer van je lead bijhouden, updates volgen, zónder dat die dat zelf merkt. In Sales Navigator ziet die persoon niet dat je z’n profiel hebt bekeken, mits je dat uiteraard hebt ingesteld. Deze instelling staat los van je profielinstellingen in LinkedIn zelf. En niemand komt erachter dat je iemand als lead hebt bewaard. Personen sla je op als lead, bedrijven als account.

Dankzij Lead Filters en Save as lead heb je een ideale lijst met stakeholders die naadloos aansluiten bij jouw ideale klantprofiel. Wat een kansen om te connecten! Als je het account voor het bedrijf opent in Sales Navigator, krijg je een overzicht van de activiteiten van dat bedrijf op LinkedIn en van wat de mensen die daar werken allemaal delen. Het is dus ook raadzaam om interessante bedrijven te gaan volgen.

👉 Voordat je nu meteen gaat connecten met relevante personen, is een concrete LinkedIn strategie de basis. Dit is jouw plan van aanpak waarin je doelen helder zijn en de heldere stappen die je nodig hebt om daar te komen. Boek een LinkedIn Groeigesprek om dit helder te krijgen. Tijdelijk kosteloos t/m 31 mei, max 2 videocalls per maand.

Download: LinkedIn Profiel Checklist

Meer klanten met LinkedIn?

LinkedIn Profiel Checklist

Start dan met de LinkedIn Profiel Checklist.(tijdelijk kosteloos)
Met een tiptop profiel zorg je voor de allerbeste eerste indruk.
Maak het verschil!

Download: LinkedIn Profiel Checklist

Over Rivercloud: 100% LinkedIn specialist

Victor Huiting, 100% LinkedIn specialist

Victor Huiting helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan betere online zichtbaarheid en het aantrekken van meer betere klanten. Victor is de eigenaar van Rivercloud en als een van de eerste in Nederland officieel LinkedIn gecertificeerd. Sinds 2007 is hij actief op dit platform en 100% LinkedIn specialist. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over LinkedIn. Als LinkedIn-expert kent hij de fijne kneepjes van dit mooie social medium. Hij deelt deze inzichten graag met jou, zodat je kunt doen waar jij goed in bent. Neem gerust contact met hem op: tel 030-80 80 454 of via victor@rivercloud.nl

Deel dit bericht via jouw favoriete platform!