LinkedIn Premium: wat het is en waarom je het (niet) nodig hebt

LinkedIn Premium: wat het is en waarom je het (niet) nodig hebt

Leestijd: 3,5 min.
Update: 3 maart ’21

LinkedIn Premium is een aantrekkelijke optie voor sales professionals en ondernemers. De betaalde pakketten van dit online platform voor professionals bieden extra voordelen, die bij de gratis versie ontbreken. Wat is nu de meerwaarde van LinkedIn Premium? In dit artikel bespreek ik de voornaamste redenen waarom het wel (of niet) loont om te upgraden.

Gratis LinkedIn 

Het business model van LinkedIn is even simpel als duidelijk. Je biedt een beperkte gratis versie aan waardoor iedereen gebruik kan maken van het platform. Hierdoor is er inmiddels een groot netwerk ontstaan van professionals waar wereldwijd ruim 740 miljoen personen deel van uitmaken, waarvan maar liefst 8+ miljoen Nederlanders.

Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten is er echter ook bij dit online platform niet bij. Als je optimaal gebruik wilt maken van het netwerk, zorg dan wel eerst voor een professioneel LinkedIn profiel. Wil je van de diverse extra mogelijkheden profiteren dan ben je al snel aangewezen op LinkedIn Premium. Zo simpel is het. Dus wil je met Sales Navigator aan de slag voor meer leads, dan kan ik je 1-op-1 of jouw (sales) team hiermee helpen.

waarom LinkedIn Premium gebruiken

Is een gratis LinkedIn account voldoende?

Zoals met zoveel online services, kiezen mensen vaak voor iets dat gratis is. Een belangrijke rol bij de keuze is de vraag waarvoor je deze service gebruikt en wat je uiteindelijke doel is.

De gratis versie biedt diverse mogelijkheden

Je kunt:

 •  een uitgebreid profiel maken
 •  de laatste 5 profielbezoekers bekijken
 •  content publiceren in je tijdlijn
 •  personen zoeken en profielen bekijken
 •  toegang krijgen tot vacatures

Valt het dan niet mee met die beperkingen?

Hoewel je dat misschien op het eerste oog zou denken, blijkt dit toch iets anders te liggen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de laatste vijf personen zien die jouw profiel hebben bekeken. Bovendien mag je maandelijks maar een gelimiteerd aantal profielen van anderen bekijken. De gratis versie van LinkedIn is de afgelopen jaren bovendien uitgekleed. Zo kun je bijvoorbeeld de functie Notes & Tags niet meer gebruiken. Dit maakt het lastiger om leads te verzamelen. Naast functies die niet meer beschikbaar zijn, biedt LinkedIn Premium verschillende nieuwe mogelijkheden die voor de gratis gebruiker verborgen blijven.

 

Linkedin premium functies en versie

Checklist LinkedIn bedrijfspaginaWil je zichtbaarder zijn en meer relevante volgers voor je pagina? Start dan met de gratis LinkedIn Checklist Bedrijfspagina. Met een tiptop pagina onderstreep je jouw expertise en maak je het verschil.

DOWNLOAD GRATIS DE BEDRIJFSPAGINA CHECKLIST

Keuze uit de Premium pakketten

Zoals gezegd, bepalen je eigen ambities op welke manier je een platform gebruikt. Wie meer uit LinkedIn wil halen, doet er goed aan één van de betaalde versies te overwegen.

Afhankelijk van wat jouw doel is, heeft LinkedIn verschillende Premium pakketten in de aanbieding. Voor diegene die LinkedIn voornamelijk gebruiken om gekwalificeerd personeel te vinden, is Recruiter Lite bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Ondernemers en sales professionals zullen echter vooral profijt hebben van Sales Navigator. Deze tool biedt ongekende mogelijkheden voor het bouwen aan relaties en het verkrijgen van meer leads en klanten.

 

 linkedin premium voordelen sales navigator

Wat zijn de voordelen van Sales Navigator?

Uitgebreid zoeken: lead builder

In vergelijking met de standaardversie, biedt LinkedIn Premium zeer uitgebreide zoekopties. Maar liefst 24 verschillende filters! Vooral het feit dat je heel goed kunt filteren, zorgt voor meer verfijnde zoekresultaten. Ideaal dus als je in een niche actief bent en haarfijn wilt targetten. Dit maakt Sales Navigator tot een geavanceerde lead builder en een ideale tool om voor jou belangrijke prospects te vinden.

Zoekopdrachten bewaren

Je kunt meerdere zoekopdrachten uitvoeren en de verschillende zoekresultaten opslaan. Handig, dit scheelt echt tijd😀 Bovendien is het mogelijk om dagelijks, wekelijks of maandelijks nieuwe updates te ontvangen met betrekking tot de potentiële klanten waar je naar op zoek bent. Zo mis je echt niets meer.

Aanbevolen leads

Sales Navigator doet op basis van jouw activiteiten en de opgeslagen leads, suggesties voor andere leads. Zo kun je bijvoorbeeld attent worden gemaakt op leveranciers of andere connecties van bedrijven en personen waar jij in geïnteresseerd bent. Je kunt dit zien door te klikken op ‘aanbevolen leads’ dat verschijnt op het profiel van jouw lead. Ook ik heb zo mijn blinde vlekken. Sales Navigator wijst mij gelukkig op basis van slimme data analyse en algoritmes op interessante mensen waar ik vervolgens de interactie mee zoek.

Aparte tijdlijn

Personen die voor jou belangrijk zijn, verschijnen op een nieuwe aparte tijdlijn in Sales Navigator. Wel zo overzichtelijk. Je hebt dus je vertrouwde LinkedIn tijdlijn en krijgt er dus een tweede bij.

InMails

Inmail credits geven je de mogelijkheid om personen buiten je eigen netwerk een berichtje te sturen. Deze exclusieve functie voor LinkedIn Premium houdt in dat je tweede- en derdegraads contacten kunt bereiken.

Afhankelijk van het type premium account ontvang je iedere maand een aantal InMail credits. Voor Sales Navigator Professional zijn dat er 20 per maand. Dit tegoed is 90 dagen geldig. Wanneer je een bericht verstuurt, gaat dit van je tegoed af. Wanneer je bericht wordt beantwoord, krijg je het tegoed weer terug. Heb te weinig aan 20 credits? Je kan ze ook bijkopen.

LinkedIn premium sales navigator tips en voordelen

Meer profielen bekijken

Met een LinkedIn Premium account heb je geen last meer van de limiet die geldt voor gratis accounts. Ook kun je iedereen zien die de afgelopen 90 dagen jouw profiel hebben bekeken, in plaats van alleen de laatste 5 personen. Helaas geldt dit niet voor degene die hun profielzichtbaarheid hebben afgeschermd via de instellingen.

Open profiel

Dankzij deze optie kunnen mensen buiten jouw netwerk je ook een berichtje sturen. Je bent dus beter zichtbaar én bereikbaar. Dit bevordert de communicatie, interactie en het aantal leads.

Labels en notities toevoegen

Deze functie die ooit ook voor gratis gebruikers toegankelijk was, maakt het mogelijk om zonder dat anderen dit kunnen zien, labels en notities toe te voegen aan een lead. Dit houdt onder meer in dat je bijvoorbeeld prospects beter en eenvoudiger kunt sorteren.

LinkedIn geeft je hier een mooie tour van de opties. Meer weten over Sales Navigator? Lees hier mijn praktische tips over Sales Navigator, waarin ik je gratis vertel hoe je de tool in je voordeel kunt gebruiken. Of boek direct een kostenloos groeigesprek.

Kosten LinkedIn Premium (tip: 30 dagen gratis)

Zoals je hebt gezien, kunnen ondernemers en sales professionals dankzij de vele extra mogelijkheden zeker baat hebben bij de voordelen van LinkedIn Premium. Toch is het moeilijk om in algemeenheden te spreken. Iedereen heeft zijn eigen behoeftes, prioriteiten en stelt andere doelen. Bovendien zal de één veel intensiever gebruik maken van dit netwerk dan de ander. Daarom kun je het beste zelf eerst ervaren of een Premium account voor jou geschikt is en de gewenste resultaten oplevert. LinkedIn geeft je 30 dagen de tijd om gratis alle extra functies onbeperkt uit te proberen.

Let op: na deze gratis proefmaand loopt je abonnement automatisch door en zitten er dus wel kosten aan, het is dan maandelijks opzegbaar.

Sales Navigator Professional kosten: 62 per maand of 595 per jaar.
Sales Navigator Team editie kosten: 105 per maand of 985 per jaar.
Premium Business kosten: 45 per maand of 445 per jaar.
Premium Career kosten: 25 per maand of 199 per jaar.
Recruiter Lite kosten: 90 per maand of 892 per jaar.
Recruiter Corporate kosten: 869 per maand of 8699 per jaar.

Tarieven zijn in euro’s, excl. btw en per persoon.

LinkedIn premium pakketten verschillen en voordelen rivercloud

                                        

💡 Tip!

Zorg allereerst voordat je Premium aanschaft, dat je een heldere LinkedIn strategie hebt. Daarnaast is een concreet, compleet en klantgericht LinkedIn Profiel essentieel. De eerste indruk vind namelijk steeds vaker online plaats, en zoals je weet krijg je maar één kans. Zorg dus dat die indruk goed is! Optimaal voor de dag komen doe je op een persoonlijke én professionele manier die echt bij jou past. Je hebt dan meer profijt van Sales Navigator. 

Wil je zichtbaarder zijn en met een compleet, klantgericht profiel meer klanten aantrekken?
👉 We doen het  samen,  1-op-1 of voor je team zodat je in no time online de beste versie van jezelf laat zien. Zo maak je écht het verschil. Het scheelt je een hoop tijd en je zet jezelf echt als expert neer zodat je meer klanten aantrekt. (91 ondernemers gingen je inmiddels voor, gemiddelde beoordeling 9,1) Mis niet langer jouw waardevolle leads. We stoppen pas als jij 100% tevreden bent. En: Premium Support is inclusief én onbeperkt.

 

Victor HuitingVoorkom het mislopen van klanten. Boek hier je gratis groeigesprek en ontdek hoe je via LinkedIn zakelijk slim groeit.

☎ BOEK EEN GRATIS GROEIGESPREK

Prijsverschil LinkedIn Sales Navigator en Premium Business

Hoewel je kunt kiezen voor een Premium Business account, heb je met Sales Navigator Professional een flink aantal extra functies tot je beschikking. Je kunt daarom het beste voor deze optie kiezen. De meerprijs is slechts 16 euro per maand. Het is wel aan te raden dat je deze proefperiode serieus neemt en er echt mee aan de slag gaat. Je weet dan na afloop precies wat er allemaal mogelijk is en of jouw premium pakket het gewenste resultaat oplevert. Zo niet, zegt het dan bijtijds op want het abonnement loopt automatisch tegen betaling door.

 

Linkedin premium sales navigator hoe werkt het

 

Conclusie

Bepaal voor jezelf of je wilt upgraden naar één van de LinkedIn Premium-pakketten. Als je LinkedIn serieus wilt gebruiken voor prospecting en het optimaal bouwen aan relaties voor meer business dan is Sales Navigator zeker een aanrader. Ik vertrouw erop je hiermee een beter beeld te hebben geschetst van wat LinkedIn Premium inhoud en of het ook wat voor jou is.

Wil je eerst je LinkedIn profiel verbeteren en het concreet en klantgericht opstellen? Dan is de LinkedIn MakeOver interessant voor je. Als jij en je team groei willen stimuleren met een praktische en plezierige (online) training neem dan gerust contact op voor meer informatie. Succes!

Over Rivercloud

victor huiting

Victor HuitingLinkedIn helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan betere online zichtbaarheid. Zodat zij meer klanten aantrekken. Victor is de eigenaar van Rivercloud. Sinds 2007 is hij actief op dit platform en 100% LinkedIn specialist. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over LinkedIn. Als LinkedIn-expert kent hij de fijne kneepjes van dit mooie social medium. Hij deelt deze inzichten graag met jou, zodat je kunt doen waar jij goed in bent. Neem gerust contact met hem op: tel 030-80 80 454 of via victor@rivercloud.nl 

26 Reacties

 1. Armande 3 jaar geleden

  Heel interessant artikel. Ik had me al eens afgevraagd wat de voordelen van dat betaalde pakket zijn. Het is ook typerend dat allerlei betaalde features ineens achter de betaalmuur verdwenen zijn.
  Nou doe ik nauwelijk iets met Linkedin, ik ben zo slecht in netwerken etc. Dus ik laat het voor nu wel bij het gratis abonnement, mede dankzij dit overzichtelijke lijstje met features.

 2. Felice Veenman 3 jaar geleden

  ik neem mijzelf steeds voor meer met Linked In te doen, en steeds komt het er niet van. Dank je wel voor je artikel. Zodra ik mijn plannen wel uitvoer en serieus met Linked|In aan de slag ga, doe ik er dus goed aan een betaald account te nemen!

 3. Danielle 3 jaar geleden

  Om eerlijk te zijn ben ik niet heel actief op LinkedIn en ben eigenlijk verbaasd over de mogelijkheden die een betaalde versie heeft!

 4. Inge 3 jaar geleden

  LinkedIn geeft mij op dit moment voldoende opties in de gratis modus, maar wanneer ik afgestudeerd ben is het wel handig om te kijken naar de betaalde versie.

 5. Yousra Yasmine 3 jaar geleden

  Wat handig! Ik wist helemaal niet dat linkedinn een premium versie had! Super handig en echt een must zoals ik het lees! Ik ge er eens naar kijken hihi

 6. Jouvence 3 jaar geleden

  Wat een hoop mogelijkheden biedt LinkedIn!

 7. Albert 3 jaar geleden

  top artikel! ik ga Navigator uitproberen, bedankt voor de tips.

  • Auteur
   Victor Huiting 3 jaar geleden

   Goed zo, bedankt en succes ermee. Contact mij gerust bij vragen indien nodig: victor@rivercloud.nl / 030-8080454

 8. Geke 2 jaar geleden

  Bedankt voor de informatie! Ik moet ook echt meer met LinkedIn gaan doen

 9. Rory 2 jaar geleden

  Erg interessant. Ik krijg steeds (en velen met mij neem ik aan) mailtjes vanuit LinkedIn toegestuurd of ik niet eens gratis de premium versie wil proberen. Nu ik zie wat het mij uiteindelijk per maand zou gaan kosten (en ik nog niet zo ver ben dat ik heel veel features van LinkedIn gebruik. En ook niet geheel onbelangrijk. Nu ik even financieel niet zo heel veel kan) denk ik toch dat ik beter nog even kan wachten. Wel heel fijn dat je zo helder duidelijk hebt gemaakt wat de verschillende opties zijn.

 10. Manon 2 jaar geleden

  Ik wist bijvoorbeeld niet dat de gratis versie je maar een bepaald aantal connecties liet hebben, dus goede informatieve post weer dit!

 11. Ik gebruik alleen de gewone versie van LinkedIn en dat is tot nu toe prima, ben tevreden. Leuk artikel trouwens.

 12. Frederique 2 jaar geleden

  Ik heb een keertje 1 maand premium (career) genomen omdat ik op dat moment actief werk aan het zoeken was en dan is het hartstikke handig. Maar als je al (genoeg) werk hebt, dan is het niet zo nodig vind ik. Ik heb het na afloop van die maand ook weer opgezegd.

 13. nicole 2 jaar geleden

  Ik vind het altijd lastig om te betalen voor iets dat ik voor mijn gevoel ook gratis kan krijgen. Maar dit is zeker interessant. Niettemin houd ik het voorlopig even bij de gratis versie.

 14. Caroline 2 jaar geleden

  Ik gebruik Recruiter Lite inderdaad op mijn werk om makkelijk met potentiƫle kandidaten in contact te komen.

 15. Henk 2 jaar geleden

  Goed om nu eens de inhoud van alle pakketten te lezen. Zelf zijn ze daar niet zo scheutig mee. Hartelijk dank!

 16. Cynthia 2 jaar geleden

  Mij was de meerwaarde van een premium account nooit duidelijk. Dankjewel voor je duidelijke blog. Die stuur ik even door!

 17. Melanie Hoogvliet 2 jaar geleden

  Wauw ik wist niet dat er zoveel mogelijkheden waren.

 18. Amy 2 jaar geleden

  Goed, uitgebreid artikel. Ik ben zeker bekend met LinkedIn Premium vanuit mijn werk (Recruiter accounts), maar ik heb er wel zo mijn bezwaren bij. LinkedIn heeft een (zo goed als) monopoly positie, er is in principe geen ander netwerk met zoveel professionals en zoveel data beschikbaar – even los van Facebook dat toch vaak persoonlijk wordt gebruikt. Dat merk je aan de tarieven van LinkedIn Premium pakketten, die ik aan de hoge kant vind. Idem voor LinkedIn Ads. Maar daar staat tegenover dat er zeker veel opties aan de premium accounts vasthangen die zeer zinvol kunnen zijn voor zowel bedrijven als professionals.

  • Auteur
   Victor Huiting 2 jaar geleden

   Je hebt een punt Amy. Het is ook niet perfect, over de tarieven hoor ik vaak geluiden. Mits goed toegepast kan Premium (bv sales nav) zeker toegevoegde waarde ben: als het maar meer oplevert dan het kost. En dat is bij mij wel zo.

 19. Mandy 2 jaar geleden

  Bedankt voor de duidelijke uitleg, nu weet ik ook wat de meerwaarde van premium etc is!

  • Auteur
   Victor Huiting 2 jaar geleden

   Graag gedaan Mandy.

 20. Lisanne 2 jaar geleden

  Heel handig om deze punten zo bij elkaar opgesomd te zien.

 21. martin 2 jaar geleden

  Net even te duur voor zomaar erbij.
  Maak er een paar euro per maand van en iedereen doet mee.

  • Auteur
   Victor Huiting 2 jaar geleden

   Beste Martin,
   De doelgroep van LinkedIn voor Premium-gebruikers is wat meer high end, voor particulieren en zzp’ers is bv Sales Navigator het aan de prijzige kant. Er zijn ook goedkopere pakketten zoals Carriere, dit is interessant voor werkzoekenden en kost nu ca 25 euro per maand. Ook als niet werkzoekende kan het van waarde zijn omdat je elke profielbezoeker van de laatste 90 dgn kunt bekijken (LinkedIn gratis: de laatste 5 personen)
   Wie weet is dat afdoende voor je. gr Victor

 22. Patrick 1 jaar geleden

  Ook met het duurste abonnement kun je maar 20 InMails per maand versturen als ik het goed begrijp, is dit aantal nog te verhogen. Wat 20 InMails lijkt me vrij weinig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.