LinkedIn Premium, wat is het en waarom je het (niet) nodig hebt

LinkedIn Premium, wat is het en waarom je het (niet) nodig hebt

Leestijd: 3 min.
LinkedIn Premium is een aantrekkelijke optie voor ondernemers en sales professionals. De betaalde pakketten van dit online platform voor professionals bieden tal van extra voordelen die bij de gratis versie ontbreken. Wat is de meerwaarde van LinkedIn Premium? In dit artikel bespreek ik de voornaamste redenen waarom het wel (of niet) loont om te upgraden.

Gratis LinkedIn 

Het business model van LinkedIn is even simpel als duidelijk. Je biedt een beperkte gratis versie aan waardoor iedereen gebruik kan maken van het platform. Zo is er een groot netwerk ontstaan van professionals waar inmiddels wereldwijd ruim 590 miljoen personen deel van uitmaken. Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten is er echter ook bij dit online platform niet bij. Wil je optimaal gebruik maken van het netwerk en profiteren van allerlei extra mogelijkheden dan ben je aangewezen op LinkedIn Premium. Zo simpel is het.

Waarom vinden veel gebruikers een gratis account dan voldoende?

Zoals met zoveel online services, kiezen mensen vaak voor iets dat gratis is. Een belangrijke rol bij de keuze is de vraag waarvoor je deze service gebruikt en wat je uiteindelijke doel is.

Het gratis basispakket biedt diverse mogelijkheden
Je kunt:

 • – een uitgebreid profiel maken
 • – bekijken wie je profiel heeft bezocht
 • – nieuws en andere wetenswaardigheden publiceren op je tijdlijn
 • – personen zoeken en profielen bekijken
 • – toegang krijgen tot vacatures

Valt het dan eigenlijk niet reuze mee met die beperkingen?

Hoewel je dat misschien op het eerste oog zou denken, blijkt dit toch iets anders te liggen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de laatste vijf personen zien die jouw profiel hebben bekeken. Bovendien mag je maandelijks maar een gelimiteerd aantal profielen van anderen bekijken. De gratis versie van Linkedin is de afgelopen jaren bovendien uitgekleed. Zo kun je bijvoorbeel de functie Notes & Tags niet meer gebruiken. Dit maakt het lastiger om leads te verzamelen. Naast functies die niet meer beschikbaar zijn, biedt Linkedin Premium verschillende nieuwe mogelijkheden die voor de gratis gebruiker verborgen blijven.

Rivercloud ondersteunt ondernemers voor meer business
en meer vrijheid. Benieuwd naar een frisse blik op jouw business?

Contact

Keuze uit diverse premium pakketten

Zoals gezegd, bepalen je eigen ambities op welke manier je een platform gebruikt. Wie meer uit LinkedIn wil halen, doet er goed aan één van de betaalde versies te overwegen.

Afhankelijk van wat je doel is, heeft Linkedin verschillende premium pakketten in de aanbieding. Voor diegene die LinkedIn voornamelijk gebruiken om gekwalificeerd personeel te vinden, is Recruiter Lite bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Ondernemers en sales professionals zullen echter vooral profijt hebben van Sales Navigator. Deze tool biedt ongekende mogelijkheden bij het vinden van prospects.

 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Sales Navigator Professional?

Uitgebreid zoeken: lead builder

 • Uitgebreid zoeken: In vergelijking met de standaardversie, biedt LinkedIn Premium zeer uitgebreide zoekopties. Maar liefst 24 verschillende filters! Vooral het feit dat je beter kunt filteren, zorgt dit voor meer verfijnde zoekresultaten. Dit maakt Sales Navigator tot een geavanceerde lead builder en een ideale tool om voor jou belangrijke prospects te vinden.

Zoekopdrachten bewaren

 • Zoekopdrachten bewaren: Je kunt meerdere zoekopdrachten uitvoeren en de verschillende zoekresultaten opslaan. Handig, dit scheelt echt tijd! Bovendien is het mogelijk om dagelijks nieuwe updates te ontvangen met betrekking tot de potentiële klanten waar je naar op zoek bent.

Aanbevolen leads

 • Aanbevolen leads: Sales Navigator doet op basis van jouw activiteiten en de opgeslagen leads, suggesties voor andere leads. Zo kun je bijvoorbeeld attent worden gemaakt op leveranciers of andere connecties van bedrijven en personen waar jij in geïnteresseerd bent. Je kunt dit zien door te klikken op ‘aanbevolen leads’ dat verschijnt op het profiel van jouw lead.

Aparte tijdlijn:

 • Aparte tijdlijn: Personen die voor jou belangrijk zijn, verschijnen op een aparte tijdlijn. Dat is wel zo overzichtelijk.

InMails:InMail credits

 • InMails: geeft je de mogelijkheid om personen buiten je eigen netwerk een berichtje te sturen. Deze exclusieve functie voor Linkedin Premium houdt in dat je tweede- en derdegraads contacten kunt bereiken. Afhankelijk van het type premium account ontvang je iedere maand een aantal InMail credits. Voor Sales Navigator Professional zijn dat er 20 per maand. Dit tegoed is 90 dagen geldig. Wanneer je een bericht verstuurt, gaat dit van je tegoed af. Wanneer je bericht wordt beantwoord, krijg je het tegoed weer terug.

Meer profielen bekijken:

 • Meer profielen bekijken: met een LinkedIn Premium account heb je geen last meer van de limiet die geldt voor gratis accounts. Ook kun je zien wie de afgelopen 90 dagen allemaal jouw profiel hebben bekeken, in plaats van alleen de laatste vijf personen.

Open profiel:

 • Open profiel: Dankzij deze optie kunnen personen buiten jouw netwerk je ook een berichtje sturen. Je bent dus beter zichtbaar en bereikbaar.

Labels en notities toevoegen:

 • Labels en notities toevoegen: Deze functie die ooit ook voor gratis gebruikers toegankelijk was, maakt het mogelijks om zonder dat anderen dit kunnen zien labels en notities toe te voegen aan een lead. Dit houdt onder meer in dat je bijvoorbeeld prospects beter en eenvoudiger kunt sorteren.

LinkedIn geeft je hier een mooie tour van de opties. Hier en hier vind je mijn eerdere 2 blogs over Sales Navigator.

LinkedIn Premium 30 dagen gratis uitproberen

Zoals je hebt gezien, kunnen ondernemers en sales professionals dankzij de vele extra mogelijkheden veel baat hebben bij de voordelen van LinkedIn Premium. Toch is het moeilijk om in algemeenheden te spreken. Iedereen heeft zijn eigen behoeftes, prioriteiten en stelt andere doelen. Bovendien zal de een veel intensiever gebruik maken van dit netwerk dan de ander. Daarom kun je het beste eerst zelf ervaren of een premium account voor jou geschikt is en de gewenste resultaten oplevert. LinkedIn geeft je 30 dagen de tijd om gratis alle extra functies onbeperkt uit te proberen.

De investering:

Premium LinkedIn Membership

Hoewel je kunt kiezen voor een Premium Business account, heb je met Sales Navigator Professional een flink aantal extra functies tot je beschikking. Je kunt daarom het beste voor deze optie kiezen. De meerprijs is slechts 16 euro per maand. Het is wel aan te raden dat je deze proefperiode serieus neemt en er mee aan de slag gaat. Je weet dan na afloop precies wat er allemaal mogelijk is en of jouw premium pakket het gewenste resultaat oplevert. Zo niet, zegt het dan bijtijds op want het abonnement loopt automatisch door.

 

Conclusie

Bepaal voor jezelf of je wilt upgraden naar LinkedIn Premium. Als je LinkedIn serieus wilt gebruiken voor prospecting en het optimaal bouwen aan relaties dan is het zeker een aanrader. Ik vertrouw erop je hiermee een beter beeld hebt geschetst wat LinkedIn Premium inhoud en of het wat voor je is.
Wil je eerst je profiel verbeteren en het concreet en customer centric opstellen? Dan is de LinkedIn MakeOver interessant voor je. Als jij en je team je succes wilt stimuleren met een praktische en plezierige training neem dan contact op voor meer informatie. Succes!

Wil je zichtbaarder worden en meer klanten aantrekken met LinkedIn? Start dan met de *gratis* LinkedIn Profiel Checklist. Met een tiptop profiel zorg je voor de allerbeste eerste indruk.

Download gratis LinkedIn Profiel Checklist

Vind je deze blog interessant en wil je met mij connecten? Leuk! Ik zie je persoonlijke uitnodiging graag tegemoet.

Over Rivercloud

victor huitingTrainer is  Victor Huiting, eigenaar van Rivercloud. Victor heeft 15 jaar sales- en acquisitie-ervaring en deelt graag zijn kennis en vaardigheden vanuit zijn eigen praktijk. Als new business specialist & LinkedIn trainer helpt Victor ondernemers en salesmedewerkers met waardevolle inzichten en praktische tips over hoe je meer ideale klanten vindt en aan je bindt. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie: tel 030-8080454 www.rivercloud.nl / victor@rivercloud.nl

8 Reacties

 1. Armande 1 maand geleden

  Heel interessant artikel. Ik had me al eens afgevraagd wat de voordelen van dat betaalde pakket zijn. Het is ook typerend dat allerlei betaalde features ineens achter de betaalmuur verdwenen zijn.
  Nou doe ik nauwelijk iets met Linkedin, ik ben zo slecht in netwerken etc. Dus ik laat het voor nu wel bij het gratis abonnement, mede dankzij dit overzichtelijke lijstje met features.

 2. Felice Veenman 1 maand geleden

  ik neem mijzelf steeds voor meer met Linked In te doen, en steeds komt het er niet van. Dank je wel voor je artikel. Zodra ik mijn plannen wel uitvoer en serieus met Linked|In aan de slag ga, doe ik er dus goed aan een betaald account te nemen!

 3. Danielle 1 maand geleden

  Om eerlijk te zijn ben ik niet heel actief op LinkedIn en ben eigenlijk verbaasd over de mogelijkheden die een betaalde versie heeft!

 4. Inge 1 maand geleden

  LinkedIn geeft mij op dit moment voldoende opties in de gratis modus, maar wanneer ik afgestudeerd ben is het wel handig om te kijken naar de betaalde versie.

 5. Yousra Yasmine 1 maand geleden

  Wat handig! Ik wist helemaal niet dat linkedinn een premium versie had! Super handig en echt een must zoals ik het lees! Ik ge er eens naar kijken hihi

 6. Jouvence 1 maand geleden

  Wat een hoop mogelijkheden biedt LinkedIn!

 7. Albert 2 weken geleden

  top artikel! ik ga Navigator uitproberen, bedankt voor de tips.

  • Auteur
   Victor Huiting 2 weken geleden

   Goed zo, bedankt en succes ermee. Contact mij gerust bij vragen indien nodig: victor@rivercloud.nl / 030-8080454

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.