Leestijd: 3 min. Update: 7 mei ’23

LinkedIn Premium is een aantrekkelijke optie voor sales professionals en ondernemers. De betaalde pakketten van dit online platform voor professionals bieden extra voordelen, die bij de gratis versie ontbreken. Wat is nu de meerwaarde van LinkedIn Premium? In dit artikel bespreek ik de voornaamste redenen waarom het wel (of niet) loont om te upgraden.

Heb je een vraag over LinkedIn Premium? Krijg nu eerlijk advies over de best passende LinkedIn Premium versie. Bel, mail of app. Tijdelijk kosteloos t/m 31 maart ’23.

Het business model van LinkedIn is even simpel als duidelijk. Je biedt een beperkte gratis versie aan waardoor iedereen gebruik kan maken van het platform. Hierdoor is er inmiddels een groot netwerk ontstaan van professionals waar wereldwijd 900 miljoen personen deel van uitmaken, waarvan ca. 10 miljoen+ Nederlanders.

Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten is er echter ook bij dit online platform niet bij. Als je optimaal gebruik wilt maken van het netwerk, zorg dan wel eerst voor een professioneel LinkedIn profiel. Wil je van de diverse extra mogelijkheden profiteren dan ben je al snel aangewezen op LinkedIn Premium. Zo simpel is het.

Is een gratis LinkedIn account voldoende?

Zoals met zoveel online services, kiezen mensen vaak voor iets dat gratis is. Een belangrijke rol bij de keuze is de vraag waarvoor je deze service gebruikt en wat je uiteindelijke doel is.

De gratis versie biedt diverse mogelijkheden
Je kunt:

  • een compleet en klantgericht profiel maken (of laat mij je helpen)
  • de laatste 5 profielbezoekers bekijken
  • content publiceren in je tijdlijn
  • personen zoeken en profielen bekijken
  • toegang krijgen tot vacatures

Valt het dan niet mee met die beperkingen?
Hoewel je dat misschien op het eerste oog zou denken, blijkt dit toch iets anders te liggen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de laatste vijf personen zien die jouw profiel hebben bekeken. Bovendien mag je maandelijks, maar een gelimiteerd aantal profielen van anderen bekijken. De gratis versie van LinkedIn is de afgelopen jaren bovendien uitgekleed. Zo kun je bijvoorbeeld de functie Notes & Tags niet meer gebruiken. Dit maakt het lastiger om leads te verzamelen. Naast functies die niet meer beschikbaar zijn, biedt LinkedIn Premium verschillende uitgebreide mogelijkheden die voor de gratis gebruiker verborgen blijven.

Meer tijdwinst en waardevolle leads

LinkedIn Playbook

Wil je LinkedIn slim voor je laten werken? Dat merk je direct als je dit Playbook gebruikt. Houdt het bij de hand en zet deze methode consistent in. Het levert je tijdwinst én meer waardevolle leads op.

✅ Vergroot jouw zichtbaarheid en wordt beter gevonden
✅ Laat je netwerk groeien met relevante connecties
✅ Onderstreep je expertstatus
Trek vaker betere klanten aan

Je steunt Stichting Bartimeus, zij helpen blinden en slechtzienden aan het leven dat bij hen past 🤝🏻

Download

Keuze uit de Premium pakketten

Zoals gezegd, bepalen je eigen ambities op welke manier je een platform gebruikt. Wie meer uit LinkedIn wil halen, doet er goed aan één van de betaalde versies te overwegen.

Afhankelijk van wat jouw doel is, heeft LinkedIn verschillende Premium pakketten in de aanbieding. Voor diegene die LinkedIn voornamelijk gebruiken om gekwalificeerd personeel te vinden, is Recruiter Lite bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Ondernemers en sales professionals zullen echter vooral profijt hebben van Sales Navigator. Deze tool biedt ongekende mogelijkheden voor het bouwen aan relaties en het verkrijgen van meer leads en klanten.

Hulp nodig voor het maken van de beste keus? Onze LinkedIn specialisten adviseren je persoonlijk en op maat. Neem contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van Sales Navigator?

Uitgebreid zoeken: Lead filters
In vergelijking met de standaardversie, biedt LinkedIn Premium Sales Navigator zeer uitgebreide zoekopties. Maar liefst 24 verschillende filters! Vooral het feit dat je heel goed kunt zoeken, zorgt voor meer verfijnde en betere resultaten. Ideaal dus als je in een niche actief bent en haarfijn wilt targetten. Dit maakt Sales Navigator tot een geavanceerde en ideale tool om voor jouw belangrijke prospects te vinden.

Zoekopdrachten bewaren
Je kunt meerdere zoekopdrachten uitvoeren en de verschillende zoekresultaten opslaan. Handig, dit scheelt echt tijd😀 Bovendien is het mogelijk om dagelijks, wekelijks of maandelijks nieuwe updates te ontvangen met betrekking tot de potentiële klanten waar je naar op zoek bent. Zo mis je echt niets meer.

Aanbevolen leads
Sales Navigator doet op basis van jouw activiteiten en de opgeslagen leads, suggesties voor andere leads. Zo kun je bijvoorbeeld attent worden gemaakt op leveranciers of andere connecties van bedrijven en personen waar jij in geïnteresseerd bent. Je kunt dit zien door te klikken op ‘aanbevolen leads’ dat verschijnt op het profiel van jouw lead. Ook ik heb zo mijn blinde vlekken. Sales Navigator wijst mij gelukkig op basis van slimme data-analyse en algoritmes op interessante mensen waar ik vervolgens de interactie mee zoek.

Aparte tijdlijn
Personen die voor jou belangrijk zijn, verschijnen op een nieuwe aparte tijdlijn in Sales Navigator. Wel zo overzichtelijk. Je hebt dus je vertrouwde LinkedIn tijdlijn en krijgt er dus een tweede bij.

InMails
InMail credits geven je de mogelijkheid om personen buiten je eigen netwerk een berichtje te sturen. Deze exclusieve functie voor LinkedIn Premium houdt in dat je tweede- en derdegraads contacten kunt bereiken.

Afhankelijk van het type premium account ontvang je iedere maand een aantal InMail credits. Voor Sales Navigator Professional zijn dat er 50 per maand, met een maximum van 150. Dit tegoed is 90 dagen geldig. Wanneer je een bericht verstuurt, gaat dit van je tegoed af. Wanneer je bericht wordt beantwoord, krijg je het tegoed weer terug. Heb te weinig aan 50 credits? Je kan ze per 10 stuks ook bijkopen.

Meer profielen bekijken
Met een LinkedIn Premium account heb je geen last meer van de limiet die geldt voor gratis accounts. Ook kun je iedereen zien die de afgelopen 90 dagen jouw profiel hebben bekeken, in plaats van alleen de laatste 5 personen. Helaas geldt dit niet voor degene die hun profielzichtbaarheid hebben afgeschermd via de instellingen.

Open profiel
Dankzij deze optie kunnen mensen buiten jouw netwerk je ook een berichtje sturen. Je bent dus beter zichtbaar én bereikbaar. Dit bevordert de communicatie, interactie en het aantal leads.

Labels en notities toevoegen
Deze functie die ooit ook voor gratis gebruikers toegankelijk was, maakt het mogelijk om zonder dat anderen dit kunnen zien, labels en notities toe te voegen aan een lead. Dit houdt onder meer in dat je bijvoorbeeld prospects beter en eenvoudiger kunt sorteren.

LinkedIn geeft je hier een mooie tour van de opties. Meer weten over Sales Navigator? Lees hier mijn praktische tips over Sales Navigator, waarin ik je gratis vertel hoe je de tool in je voordeel kunt gebruiken. Boek direct een kosteloos LinkedIn groeigesprek om te kijken naar jouw kansen.

Kosten LinkedIn Premium (tip: 30 dagen gratis)

Zoals je hebt gezien, kunnen ondernemers en sales professionals dankzij de vele extra mogelijkheden zeker baat hebben bij de voordelen van LinkedIn Premium. Toch is het moeilijk om in algemeenheden te spreken. Iedereen heeft zijn eigen behoeftes, prioriteiten en stelt andere doelen. Bovendien zal de één veel intensiever gebruik maken van dit netwerk dan de ander. Daarom kun je het beste zelf eerst ervaren of een Premium account voor jou geschikt is en de gewenste resultaten oplevert. LinkedIn geeft je 30 dagen de tijd om gratis alle extra functies onbeperkt uit te proberen.

Geen tijd om zelf uitgebreid te gaan testen? Laat je dan vrijblijvend adviseren door onze experts, zij helpen je graag bij het maken van de beste keuze.

Let op: na de gratis proefmaand loopt je abonnement automatisch door en zitten er dus kosten aan, mits je tijdig opzegt.

Sales Navigator Core kosten: 82 per maand of 793 per jaar.
Sales Navigator Advanced kosten: 135 per maand of 1260 per jaar.
Sales Navigator Advanced Plus kosten: op aanvraag.
Career kosten: 29 per maand of 289 per jaar.
Essentials (voorheen Business Plus) kosten: 51 per maand of 495 per jaar.
Recruiter Lite kosten: 190 per maand of 1586 per jaar.
Recruiter Corporate kosten: 1075 per maand of 10.438 per jaar.

Tarieven zijn in euro, excl. btw en per persoon. Update tarieven: 6 februari ’23.

Tip!
Zorg allereerst voordat je Premium aanschaft, dat je een heldere LinkedIn strategie hebt. Daarnaast is een concreet, compleet en klantgericht LinkedIn profiel essentieel. De eerste indruk vindt namelijk steeds vaker online plaats, en zoals je weet krijg je maar één kans. Zorg dus dat die indruk goed is. Optimaal voor de dag komen doe je op een persoonlijke én professionele manier die echt bij jou past. Je hebt dan meer profijt van Sales Navigator.

Wil je een up-to-date overzicht van functionaliteit en tarieven van de Sales Navigatorversies? Je ontdekt het in dit blogartikel: Sales Navigator, het complete overzicht

Wil je zichtbaarder zijn en met een compleet, klantgericht profiel meer klanten aantrekken?
👉 We doen het samen, 1-op-1 of voor je team zodat je in no-time online de beste versie van jezelf laat zien. Zo maak je écht het verschil. Het scheelt je een hoop tijd en je zet jezelf echt als expert neer zodat je meer klanten aantrekt. (376 ondernemers gingen je inmiddels voor, gemiddelde beoordeling 9,1) Mis niet langer jouw waardevolle leads. We stoppen pas als jij 100% tevreden bent. En: Premium Support is inclusief, dus onbeperkt vragen stellen na afloop.

Wil je groeien met LinkedIn? Kom in gesprek met Victor.

Victor Huiting, 100% LinkedIn specialist
Ontdek hoe je als ondernemer of sales professional groeit door LinkedIn slim in te zetten.
Boek direct jou LinkedIn Groeigesprek (max. 2 videocalls per maand beschikbaar, vol = vol) tijdelijk kosteloos t/m 31 mei ’23.

Prijsverschil LinkedIn Sales Navigator en Premium Business

Hoewel je kunt kiezen voor een Premium Business account, heb je met Sales Navigator Professional een flink aantal extra functies tot je beschikking. Je kunt daarom het beste voor deze optie kiezen als je slim in contact wilt komen met nieuwe klanten. Het is aan te raden dat je de gratis proefperiode serieus neemt en er echt mee aan de slag gaat. Je weet dan na afloop precies wat er allemaal mogelijk is en of jouw Premium pakket het gewenste resultaat oplevert. Zo niet, zegt het dan bijtijds op want het abonnement loopt automatisch tegen betaling door.

Conclusie

Bepaal voor jezelf of je wilt upgraden naar één van de LinkedIn Premium-pakketten. Als je LinkedIn serieus wilt gebruiken voor prospecting en het optimaal bouwen aan relaties voor meer business dan is Sales Navigator zeker een aanrader. Ik vertrouw erop je hiermee een beter beeld te hebben geschetst van wat LinkedIn Premium inhoud en of het ook wat voor jou is.

Twijfel je na het lezen van dit artikel? Neem dan vooral even contact met me op, dan voorzie ik je vrijblijvend van een passend advies over Premium.

Over Rivercloud: 100% LinkedIn specialist

Victor Huiting, 100% LinkedIn specialist

Victor Huiting helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan betere online zichtbaarheid en het aantrekken van meer betere klanten. Victor is de eigenaar van Rivercloud en als een van de eerste in Nederland officieel LinkedIn gecertificeerd. Sinds 2007 is hij actief op dit platform en 100% LinkedIn specialist. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over LinkedIn. Als LinkedIn-expert kent hij de fijne kneepjes van dit mooie social medium. Hij deelt deze inzichten graag met jou, zodat je kunt doen waar jij goed in bent. Neem gerust contact met hem op: tel 030-80 80 454 of via victor@rivercloud.nl

Deel dit bericht via jouw favoriete platform!