LinkedIn Playbook Onthult Stappenplan Voor Meer Succes

LinkedIn Playbook Onthult Stappenplan Voor Meer Succes

Leestijd: 3 min.

Laat LinkedIn slim voor je werken. Dat is wat LinkedIn voor mij is, en voor velen zou moeten zijn. Met mijn bedrijf Rivercloud help ik ambitieuze ondernemers om meer zichtbaar te zijn en meer invloed en autoriteit te verkrijgen op LinkedIn. Met als helder doel: meer leads en klanten. In mijn gloednieuwe LinkedIn Playbook introduceer ik een helder stappenplan dat je helpt om deze doelen te behalen.

Jezelf profileren op LinkedIn

Als ondernemer of sales professional ben je druk bezig met je werkzaamheden. Misschien werk je jezelf een slag in de rondte. Of drie. Zo’n beetje het laatste waar je tijd voor hebt, is jezelf profileren op sociale media zoals LinkedIn. Toch? Op LinkedIn is een professionele en overtuigende presentatie belangrijk. Het sociale netwerk is namelijk dé uitgelezen plek waar je direct in contact komt met (potentiële en bestaande) klanten en collega-ondernemers die belangrijk zijn om je werk onder de aandacht te brengen. Last but not least, je kunt elkaar helpen door klanten door te sturen en aan te bevelen. Dit doe ik vrijwel dagelijks, simpelweg omdat ik geloof in een sterk netwerk en een ander ook business gun. Goed voor jou imago en je komt samen verder. Je zou dus wel gek zijn als je LinkedIn links zou laten liggen. LinkedIn voor jou laten werken, hoe doe je dat?

Meer klanten met LinkedIn

Eerst even wat feiten op een rij. LinkedIn is met 610 miljoen gebruikers het grootste zakelijke online netwerk ter wereld. Het aantal gebruikers in Nederland is ruim 7 miljoen. Ik zie het als een online netwerkevent dat 24/7 open is, het is dus tijd om handen te schudden en echt verbinding te maken. Je hebt toegang tot een immens groot publiek dat je door middel van interessante content en tips aan je kunt binden. Vertel over jezelf, jouw kwaliteiten en ervaring. Je kunt mensen van praktische tips voorzien of op ideeën brengen.

Ben jij een autoriteit?

– Show your skills!
– Kom authentiek en oprecht over
– Maak duidelijk wat jouw ‘why’ is en jouw business ertoe doet
– Bouw vertrouwen op. Wanneer je autoriteit uitstraalt zullen mensen vaker bij je terugkomen. Bovendien zullen klanten vaker een product of dienst van je afnemen.

Vergroot je zichtbaarheid. Wordt beter gevonden. Laat je netwerk groeien. Verkrijg meer leads met het LinkedIn Playbook. 

Download gratis LinkedIn Playbook

LinkedIn Playbook met uniek stappenplan

Hoe ga je nu het meest efficiënt met LinkedIn om? Het liefst in weinig tijd, want dat hebben we altijd te weinig:-). Veel ondernemers hebben geen idee hoe zij dat moeten aanpakken en waar zij moeten beginnen. Het LinkedIn Playbook kan daar verandering in brengen. Als LinkedIn-specialist presenteer ik een helder stappenplan met een overzicht wat je zowel dagelijks, wekelijks als maandelijks kunt doen om beter zichtbaar te zijn en meer klanten met LinkedIn aantrekt. Ta da! Laten we een paar stappen eens wat nader onder de loep nemen. Tip: zorg wel dat de ‘basis’ in orde is, en je persoonlijke LinkedIn profiel concreet, compleet en customer centric is opgesteld.

 

”LinkedIn is geen numbers game. Het is een contactsport”

LinkedIn stappenplan: dagelijkse acties

Bekijk je profielbezoekers

Een van de eerste dingen die je dagelijks kunt checken, zijn de mensen die jouw profiel hebben bezocht. Met een gratis account kan je de laatste 5 mensen zien die je profiel hebben bezocht. Ik zie het als een gemiste oproep op je gsm. Bel jij terug?

Stuur gepersonaliseerde connectieverzoeken

Dat is echt een must. Ik schat dat 90% van mijn connectieverzoeken geen persoonlijk bericht heeft toegevoegd. Gemiste kans! Het is vaak een startpunt van een gesprek, en dat is wat je wilt: interactie. Wanneer je dus een bezoeker een connectieverzoek stuurt, maak dan ook duidelijk waarom je contact zoekt. Misschien hebben jullie gemeenschappelijke connecties of deel je een achtergrond, bv studie of werkervaring. De ontvanger van jouw verzoek zal op een persoonlijk verzoek sneller ingaan. Hieruit volgt snellere netwerkgroei, je bouwt beter aan relaties en je krijgt meer aanvragen. Zie een persoonlijke bericht bij je connectieverzoek dus als een nieuwe, goede gewoonte. Afgesproken?

Zorg voor interactie op je tijdlijn

‘Als je niet zichtbaar bent, besta je niet’ Deze duidelijke uitspraak hoorde ik pas in gesprek met een klant die meer zichtbaarheid, vindbaarheid en leads wil. Ik heb hem geholpen zijn profiel te verbeteren. Deel relevante content. Relevant voor jouw doelgroep, in vorm en inhoud. Als ik content plaats, stel ik mijzelf voordat ik op ‘post’ klik de volgende vragen:
– is deze content hulpvaardig?
– stimuleert het een digitaal gesprek?
– past het bij mij?
Bij 3 x Ja, post ik, anders niet. Naast het regelmatig delen van content is het ook goed om door je tijdlijn te scrollen en te liken en commentaar te geven. Vooral door commentaar val je op en krijg je ook vaak meer profielbezoekers en connectieverzoeken is mijn ervaring.

 

Wekelijkse activiteit op LinkedIn

Verrijk je LinkedIn-profiel

Regelmatig je profiel updaten door er nieuwe dingen aan toe te voegen, houd je volgers ook scherp. Je kunt een aanbeveling doen, nieuwe mediabestanden uploaden, of je kopregel aanscherpen. Dit is een van de meest belangrijke onderdelen van je profiel. Vaak staat er zoiets als ‘accountmanager abc bv’ Maar dat zegt mij niets. What’s in it for me? Maak er bijvoorbeeld van: ‘Helpt medische bedrijven aan veilige en efficiënte IT oplossingen I Accountmanager I Cisco certified’ Het hoe en waarom je je kopregel aanpast? Dat zie in mijn superkorte video.

Professionele hulp van Rivercloud

Met mijn gloednieuwe e-book doe ik haarfijn uit te doeken over hoe LinkedIn voor jou kunt laten werken. De tips die ik geef, heb ik na jarenlang intensief LinkedIn gebruik en onderzoek voor je verzamelt. Graag deel ik dit met je. Gratis. Gewoon omdat het kan en omdat het nog niet bestond. Ik gun jou meer zichtbaarheid, invloed en autoriteit met LinkedIn zodat je meer leads genereert. En dat gaat je lukken!

Benieuwd naar mij? Stuur mij gerust een (persoonlijk:-) ) linkverzoek. Contact mij als je je jouw ‘persoonlijke website’ oftewel je LinkedIn profiel, tot in de puntjes wilt optimaliseren. En trommel mij gerust op voor een praktische LinkedIn training in heldere taal. Liever eerst een presentatie binnen het bedrijf of bij de businessclub een dynamische inspiratiesessie? Doen we. Ik help je graag. Je download mijn LinkedIn Playbook hier. Veel succes met LinkedIn!

Ben je benieuwd hoe je LinkedIn slim voor je laat werken? Contact mij voor een 15 min. gratis telefonisch adviesgesprek.

Contact

Vind je deze blog interessant en wil je met mij connecten? Leuk! Ik zie je persoonlijke uitnodiging graag tegemoet.

Over Rivercloud

victor huitingVictor Huiting helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan meer zichtbaarheid en laat je zien hoe je meer klanten aantrekt met LinkedIn. Victor is de eigenaar van Rivercloud en actief op LinkedIn sinds 2007. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over de kracht van dit mooie social medium. Leadgeneratie met LinkedIn kun je ook slim uitbesteden aan Rivercloud zodat je tijd bespaart en meer tijd hebt om klantgesprekken te voeren. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie: tel 030-80 80 454 / victor@rivercloud.nl

1 Reactie

  1. Nicole Orriëns 8 uur geleden

    Zo’n stappenplan vind ik wel handig. Ik vind LinkedIn nogal overweldigend en onoverzichtelijk namelijk. Met zo’n stappenplan krijg ik toch een beetje houvast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.