LinkedIn Documenten Biedt Jou Volop Nieuwe Kansen

LinkedIn Documenten Biedt Jou Volop Nieuwe Kansen

Leestijd: 4 min.
Een pdf, Word document of powerpointpresentatie toevoegen aan je LinkedIn post? Dat was tot voor kort de missing link en is nu verandering in gekomen. Met de nieuwe functie LinkedIn documenten kun je heel eenvoudig en op een aantrekkelijke manier informatie delen. Dat biedt ondernemers volop nieuwe kansen om je zichtbaarheid en vindbaarheid op LinkedIn te vergroten.

Documenten delen op LinkedIn, hoe doe je dat? 

Dat is super simpel. In je tijdlijn, zie je naast het foto- en video pictogram nu ook een pictogram voor documenten. Wanneer je hier op klikt, kun je beginnen met uploaden. Er komt een venster in beeld waarin je een bestand kunt selecteren. Voeg een titel, een beschrijving en eventuele #hashtags toe. Dat maakt de kans een stuk groter dat je document ook daadwerkelijk gezien én gelezen wordt.

LinkedIn documenten toevoegen aan groep of pagina

Naast je eigen feed is het ook mogelijk om documenten te uploaden in een LinkedIn groep of een bedrijfspagina. Dit werkt vrijwel hetzelfde. In een groep begin je een nieuw gesprek en voeg je het document toe. Voor een bedrijfspagina log je in al beheerder kan je documenten delen zoals een artikel, foto, video of idee.

Kun je ongelimiteerd bestanden toevoegen?

De bestanden mogen maximaal 100mb groot zijn en je document maximaal 300 pagina’s. Dat lijkt mij ruim voldoende. Je kunt dus met andere woorden een heel boekwerk kwijt in je LinkedIn document.

Welke typen documenten kun je uploaden?

Powerpoint presentaties zoals PPT/PPTX, Word bestanden zoals DOC/DOCX en je kan PDF files  plaatsen als document.

Bekijken en downloaden

Het leuke van de nieuwe functie is dat je documenten kunt bekijken én ook kunt downloaden. Ze zijn direct in de feed zichtbaar. Je hoeft LinkedIn dus niet te verlaten. Bekijken doe je door op het document te gaan staan en via pijltjes blader je makkelijk door de pagina’s. Er is ook een full screen modus. Wanneer je het document in een volledig scherm bekijkt, verschijnt rechts bovenin een pictogram waarop je kunt klikken om het document te downloaden.

Ben je benieuwd hoe je LinkedIn slim voor je laat werken? Contact mij voor een 15 min. gratis telefonisch adviesgesprek.

Contact

Is het mogelijk om documenten te wijzigen of te verwijderen?

Het document zelf kun je niet op LinkedIn wijzigen, de begeleidende tekst wel. Als je het document wilt aanpassen dan kun je jouw document eerst zelf editen op je computer. Verwijder wanneer je klaar bent met de wijzigingen, het huidige document en upload de nieuwe versie naar je bericht. Wanneer het om ingrijpende wijzigingen gaat, is het natuurlijk veel slimmer om dat kenbaar te maken via een nieuw bericht.

Welke mogelijkheden biedt LinkedIn documenten voor ondernemers?

Je hebt nu geleerd hoe je een document aan een bericht op je homepagina kunt koppelen. Content is King op LinkedIn. Je hebt nu nieuwe mogelijkheden om content te plaatsen. Laten we eens gaan bekijken hoe je als ondernemer of als marketing / sales professional deze functie optimaal en succesvol kunt inzetten. Oftewel, Marketing is Queen!

 

”LinkedIn is geen cv, het is je digitale reputatie”

 

Slim hergebruiken van jouw content

In de praktijk tijdens een van mijn LinkedIn trainingen of een Profiel MakeOver, zie ik dat contentcreatie soms een worsteling kan zijn. Dat hoeft minder lastig te zijn dan je in eerste instantie denkt. Heb je bijvoorbeeld een flinke voorraad aan nieuwsbrieven of blogs? Waarom maak je er geen selectie van en publiceer je die opnieuw als e-boek? Voila!

Vraag jezelf eens af hoeveel van je posts zijn er daadwerkelijk gelezen? Hoe vaak ontving je feedback? Hoeveel mensen hebben nog geen abonnement op je nieuwsbrief? Veel van de informatie die je in de loop der tijd hebt verspreid, kun je gerust weer hergebruiken. Pas het waar nodig aan en doe er je voordeel mee. Je kunt op deze manier jouw expertise onderstrepen en opnieuw interesse wekken voor je diensten of producten. Het ergste wat er kan gebeuren is dat het nieuwe klanten oplevert:-)

Nieuwe inspiratie

Natuurlijk biedt de mogelijkheid om documenten te plaatsen, je juist ook hele nieuwe inspiratie. Het kan precies dat zetje in de rug zijn om jouw volgers nieuwe, verrassende content te serveren. Hoe je het beste documenten kunt gebruiken, hangt vooral af van wie jouw publiek op LinkedIn is.

Succesvolle marketing technieken

Marketeers hebben de nieuwe functie om documenten te delen op LinkedIn inmiddels al ontdekt en maken er dankbaar gebruik van om meer leads te genereren. Hier volgen een aantal praktische tips voor maximaal rendement:

 -> Zorg ervoor dat je LinkedIn documenten opvallen

 • Onderzoeken laten zien dat de eerste 10 seconden van cruciaal belang zijn en bepalen of mensen het de moeite waard vinden om op een pagina te blijven. Dat is op LinkedIn net zo. Je kunt een document uploaden, maar zonder aantrekkelijke titel, prikkelende beschrijving en opvallende voorpagina, loop je al kans dat jouw document niet de aandacht krijgt die het verdient. Zorg dus dat je opvalt!

-> Maak gebruik van infographics

 • Zorg er voor dat het document er visueel aantrekkelijk uitziet zodat LinkedIn gebruikers het ook gaan lezen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door er infographics aan toe te voegen. Dergelijke illustraties trekken de aandacht en geven je lezer in korte tijd een hoop informatie die uitnodigt om verder te lezen. Huur een grafisch ontwerper in of ga zelf aan de slag met Canva of Piktochart.

”De eerste indruk wordt steeds vaker online opgedaan. Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk, zorg dat je meteen goed opvalt.”

 

-> Bied een gratis e-book aan

 • Of het nu gaat om reeds eerder gepubliceerde content, of juist nieuwe informatie. Is het niet cool om een gratis e-boek aan te bieden dat je volgers direct vanuit LinkedIn kunnen downloaden? Gewoon doen!

-> Maak een flitsende fotopresentatie

 • Zet je onderneming letterlijk en figuurlijk in de picture. Met een flitsende slideshow waarin je jouw services zoals een training of een live webinar presenteert, zul je zeker de aandacht trekken. Je hebt bovendien grote kans dat je bericht wordt gedeeld. Foto’s spreken nu eenmaal direct tot de verbeelding, zeker als ze van goede kwaliteit zijn en mooi als een diavoorstelling gepresenteerd worden. De nieuwe documenten tool in LinkedIn maakt het mogelijk!

De voordelen van documenten op LinkedIn

De nieuwe functie waarmee je documenten kunt toevoegen vind ik echt een verrijking. Hoewel het eerder al mogelijk was om foto’s en video’s te plaatsen, gaf dit ook beperkingen. Vooral in het maken van video’s gaat behoorlijk wat tijd zitten en wanneer je het uitbesteedt, kunnen de kosten bovendien flink oplopen. Het maken van documenten is een stuk eenvoudiger en je hebt veel mogelijkheden om iets onder de aandacht brengen. Daarbij maakt het weinig uit of je nu een ondernemer bent of een marketing of sales rol hebt. Iedereen kan documenten plaatsen.

→ Heb je een vacature? Door middel van een powerpointpresentatie, of een kort filmpje kun je op een aantrekkelijke manier informatie geven over de functie en over je bedrijf.

→ Ben je een zzp’er? Deel je inzichten in een document naar voorkeur en laat jezelf zien.

→ Verkoop je producten of lever je diensten aan professionals? Zowel een slideshow als een informatief en rijk geïllustreerd document geven je de mogelijkheid om meer klanten daarvoor te interesseren.

→ De ervaring leert dat LinkedIn nieuwe functies zoals LinkedIn documenten veel aandacht geeft in de tijdlijn. Het krijgt als het ware ‘voorrang’ om tot bloei te laten komen. Als je betere exposure wilt is dit nu je kans.

Dankzij LinkedIn documenten gaat er een nieuwe wereld voor je open. Het biedt ondernemers tal van mogelijkheden. Begin vandaag nog en haal het beste uit jouw zakelijke online presentatie!

Ik vertrouw erop je hiermee een beter beeld te hebben gegeven wat LinkedIn documenten inhoud en hoe je het toepast in de praktijk. Wil je eerst je profiel verbeteren en het concreet en customer centric opstellen? Dan is de LinkedIn MakeOver interessant voor je. Als jij en je team je succes wilt stimuleren met een praktische en plezierige training, neem dan contact op voor meer informatie. Succes en laat het mij weten als je LinkedIn document hebt geprobeerd!

Wil je zichtbaarder worden en meer klanten aantrekken met LinkedIn? Start dan met de *gratis* LinkedIn Profiel Checklist. Met een tiptop profiel zorg je voor de allerbeste eerste indruk.

Download gratis LinkedIn Profiel Checklist

Vind je deze blog interessant en wil je met mij connecten? Leuk! Ik zie je persoonlijke uitnodiging graag tegemoet.

Over Rivercloud

victor huitingVictor Huiting helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan meer zichtbaarheid en laat je zien hoe je meer klanten aantrekt met LinkedIn. Victor is de eigenaar van Rivercloud en actief op LinkedIn sinds 2007. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over de kracht van dit mooie social medium. Leadgeneratie met LinkedIn kun je ook slim uitbesteden aan Rivercloud zodat je tijd bespaart en meer tijd hebt om klantgesprekken te voeren. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie: tel 030-80 80 454 / victor@rivercloud.nl

7 Reacties

 1. Wendy Schuchmann 3 weken geleden

  Wat handig dat LinkedIn steeds meer mogelijkheden biedt om je expertise met je netwerk te delen. De laatste tijd zie ik regelmatig filmpjes voorbijkomen. E-books en presentaties zijn ook prima informatiebronnen en juist die variatie maakt het voor beide partijen interessant.

 2. Ruby 3 weken geleden

  Goede heldere uitleg, erg nuttig!

 3. nicole 3 weken geleden

  Ik wist niet dat dit allemaal kon met LinkedIn, wat gaaf!

 4. Fifty Something 3 weken geleden

  Klaar en duidelijk, jouw uitleg, en vast handig voor wie LinkedIn professioneel wil gebruiken.

 5. Skincarebynaomi 3 weken geleden

  Handig artikel, ik vind linkedin soms best ingewikkeld!

 6. Wat een handige functie, kende ik nog niet. Idd voor informatie delen maar ook leuk om een fotoboekje te maken. De mogelijkheden zijn dan eindeloos. Bedankt!

 7. Machteld 1 week geleden

  Heldere uitleg weer Victor! Fijn dat LinkedIn zich o goed blijft ontwikkelen en verbeteren. Nu alleen nog de mobiele koppeling tussen persoonlijke en zakelijke pagina’s verbeteren, want die laat nog steeds wel wat te wensen over…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.