Haal Alles Uit LinkedIn Met Deze Videos [2 x 2 min. video]

Hi,

Wat leuk dat je mijn video’s wilt bekijken!

Hieronder staan ze, ze zijn ondertiteld en het transcript staat er ook nog onder.

Veel kijkplezier!

1. Hoe pas je een achtergrondfoto op je LinkedIn profiel aan?

Linkedin Profiel Checklist RivercloudWil je zichtbaarder worden en meer klanten aantrekken met LinkedIn? Start dan met de gratis LinkedIn Profiel Checklist. Met een tiptop profiel zorg je voor de allerbeste eerste indruk.

Download gratis LinkedIn Profiel Checklist

Transcript:

Goedendag, ik ben Victor Huiting van Rivercloud en ik neem je graag mee in de wereld van LinkedIn. Vandaag laat ik je zien hoe je een achtergrondfoto in je LinkedInprofiel invoegt. Je ziet hier nu de achtergrondfoto, het is nu blauw, dat is een standaardinstelling van LinkedIn. Ik raad je aan daar een afbeelding aan toe te voegen. Daar heb je geen Premium account voor nodig, die vraag kreeg ik vanochtend nog tijdens een training. Iedereen kan daar een achtergrondfoto, of een banner aan toevoegen. Dat raad ik zeker aan want iedereen die ook in profiel komt ziet dat. Dus het is heel erg belangrijk om een hele goede eerste indruk achter te laten. Je krijgt immers geen tweede kans voor een eerste indruk! Laat iets zien wat uniek is, laat iets zien wat iets over jou zegt en laat iets zien wat onderscheidend is.

Hoe doe je dat? Je gaat naar je profiel en je klikt op het ‘potloodje’. Rechtsboven klik je weer op het potloodje. LinkedIn geeft al suggesties voor het formaat van de foto. Dus kies een foto met een wat hogere resolutie. Eventueel kun je die in een fotobewerkingsprogramma eerst aanpassen, of teksten toevoegen, wat je wil.  Ik heb dat al voorbereid. Dan zoek je op je computer naar de juiste foto die die passend is. Ik zoek die van mij er even bij. En ik kies voor de header eventueel kun je nog foto’s draaien. Is in dit geval niet nodig, of juist wat meer inzoomen. Filters eroverheen kan ook. Je kan daar nog een beetje mee spelen, dat is denk ik wel leuk. LinkedIn biedt zeker wel wat mogelijkheden om te spelen met helderheid, contrast, verzadiging. Het staat er allemaal, en je klikt op toepassen. Dan gaat LinkedIn de foto toevoegen aan je profiel. Dat kan soms heel even duren, afhankelijk van hoe groot de foto is.
En dan gaan we zo eens even zien hoe dat er uit ziet als achtergrondfoto. Even geduld vandaag. Hartstikke goed, het ziet er netjes uit. Sla hem op en let altijd op als je een foto toevoegt of eventueel je logo of andere dingen er goed uit zien. Controleer ook even je nieuwe profielfoto op mobiel. De weergave op mobiel is namelijk net wat anders. Dus zorg ervoor dat het netjes is uitgelijnd en dat dingen elkaar niet overlappen.
Het ziet er in ieder geval een stuk beter uit, dus zorg voor die goede eerste indruk. Laat de beste versie van jezelf zien en heel veel succes met deze toepassing!

2. Hoe personaliseer je een connectieverzoek op LinkedIn?

Transcript:

Goedendag, Victor hier van Rivercloud. Ik neem je vandaag mee in de wereld van LinkedIn. En met veel plezier laat ik je zien hoe en waarom je een connectieverzoek personaliseert. Het is belangrijk om elk bericht op LinkedIn en zeker je connectieverzoek even aan te passen. Dit is mogelijk via de app en de desktop. Van de 10 connectieverzoeken die ik ontvang zit er bij 8 a 9 helaas geen berichtje bij. Dit is echt een gemiste kans. Ik ben dan heel erg benieuwd waarom iemand met mij wil connecten en hoe we elkaar het beste van dienst kunnen zijn. Ik zie een LinkedIn connectieverzoek als een start van een gesprek. Dus benoem in je uitnodiging iets wat je aanspreekt of opvalt in iemands profiel, wat je gemeen hebt, bijvoorbeeld gedeelde connecties of wie weet kom je uit dezelfde regio. Ook is het een voordeel dat als je wél je connectieverzoek personaliseert, dit berichtje in LinkedIn messaging te zien zal zijn. Dit kan ook in de toekomst voor de ander een reminder zijn hoe je elkaar kent. Met een persoonlijk berichtje vergroot je de kans dat men je verzoek accepteert en zal je netwerk sneller groeien. Je verzamelt zo geen geen connecties, maar bouwt echt aan relaties.
Hoe doe je dat? Dat laat ik je graag zien. Ga naar het profiel, klik op ‘connect’ (of connectie maken bij NL versie) en dan  ‘add note’/bericht toevoegen’. Typ je bericht:

‘Beste Valentine,

Super je vandaag ontmoet te hebben, ik vond het een plezierig gesprek en kijk uit naar de samenwerking. Ik connect graag met je, zo blijven we bij elkaar in beeld en kan ik je beter verbinden met mijn netwerk.

Prettige dag,
Victor’

Dus geef aan waar je elkaar eventueel van kent, en waarom je van waarde bent voor de ander. In dit geval heb ik mijn contactpersoon net gesproken dus we kennen elkaar. Dit kan er voor jou dus anders uitzien. Dus zo simpel is het! Maak hier een gewoonte van elke keer je bericht even aan te passen. Zo onderscheid je jezelf meer en bouw je aan waardevolle relaties. Heel veel succes met deze LinkedIn tip!

Contact mij bij vragen, ik help je graag en connect gerust op LinkedIn, uiteraard met persoonlijk bericht. Mijn naam is Victor Huiting van Rivercloud en een hele prettige dag.

Victor HuitingBenieuwd hoe je LinkedIn slim voor je laat werken? Boek direct in jou en mijn online agenda een telefonisch groeigesprek en verken je kansen.

Boek een groeigesprek

Over Rivercloud

victor huitingVictor Huiting helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan meer zichtbaarheid en laat je zien hoe je meer klanten aantrekt met LinkedIn. Victor is de eigenaar van Rivercloud en actief op LinkedIn sinds 2007. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over de kracht van dit mooie social medium. Leadgeneratie met LinkedIn kun je ook slim uitbesteden aan Rivercloud zodat je tijd bespaart en meer tijd hebt om klantgesprekken te voeren. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie: tel 030-80 80454 / victor@rivercloud.nl linkedin klein

8 Reacties

 1. Sofie 2 jaar geleden

  Ik vind je uitleg interessant voor mensen die er graag mee bezig zijn, dank je!

 2. Lizzie 2 jaar geleden

  Ik heb er eigenlijk al laaang niets meer mee gedaan. Ik ga maar weer eens n kijkje nemen op mn profiel haha.

 3. Chicamoms 2 jaar geleden

  Leuk om te weten. Tx voor de info!

 4. Nicole Orriëns 2 jaar geleden

  Je LinkedIn tips zijn zeker welkom om het er wat beter uit te laten zien, bedankt!

 5. Sandy 2 jaar geleden

  Ik kom graag nog eens terug om je video’s te bekijken. Je geeft een duidelijke uitleg.

 6. Mario 2 jaar geleden

  Ik ben er op dit moment wel veel mee bezig. Ik had een tijdje geen gebruik gemaakt van LinkedIn en verbaasde me eigenlijk hoeveel er inmiddels veranderd is. Het viel me ook op dat er eigenlijk nooit wat gebeurde, maar sinds ik er weer wat mee bezig ben krijg ik zowaar ook weer berichten met job offers 🙂

 7. Josan 2 jaar geleden

  Hey wat handig. Ik zie echt zelden iets met LinkedIn en snapte de lol er ook niet zo van. Maar nu ik in 2019 wat andere stappen wil nemen, kan ik best wel met jouw tips uit de voeten.

 8. Manon 2 jaar geleden

  Super handige tips! Ik gebruik Linkedin te weinig, maar ik weet wel zeker dat als ik er meer mee zou doen ik er meer uit zou kunnen halen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.