9 LinkedIn-Updates Die Je Niet Mag Missen!

9 LinkedIn-Updates Die Je Niet Mag Missen!

leestijd: 2 min.

LinkedIn is verrassend veel nieuwe functionaliteit aan het uitrollen de laatste tijd! Het bedrijf laat zien echt open te staan voor feedback van gebruikers. Zo komen op veler verzoek verschillende oude functies terug om het gebruik van LinkedIn nog prettiger en waardevoller te maken. Hoog tijd voor een verse blog! 9 LinkedIn updates die je niet mag missen.

Notificaties

Je hebt nu volledige controle over je notificaties. Deze zijn heel simpel te muten of uit te zetten als je geen notificaties van updates wilt zien. Ook kan je nu connecties unfollowen, terwijl je wel geconnect blijft.

Reshares

Je kunt ein-de-lijk weer zien wie je artikelen hebben gedeeld. Dit was een lang gekoesterde wens van veel LinkedIn-bloggers onder wie mijzelf. Deze functionaliteit was sinds de nieuwe User Interface dit voorjaar verdwenen. Maar nu dus weer terug! Je vindt deze functionaliteit door bij je blogartikel naar het statistieken-icoontje te gaan.

 

Bij reshares zie je wie je blogartikel hebben gedeeld.

 

De likes en comments kunnen door iedereen worden bekeken; wie een artikel heeft gedeeld, kan alleen jijzelf zien. Het maakt het makkelijker contact te leggen met diegenen die onder hun eigen naam jouw blogartikel delen. Je kunt mensen hiervoor bedanken, wat vaak leidt tot verdere interactie en groei van je netwerk.

 

Meerdere afbeeldingen bij update

LinkedIn share fotos

 

 

Als een beeld meer zegt dan duizend woorden, wat zeggen meerdere beelden dan? 🙂 Het is met de LinkedIn-app nu mogelijk in één status update tot 9 afbeeldingen te posten. Vooralsnog alleen op de iPhone, de Android-app zal snel volgen. Dit was met aanvullende tools al mogelijk, maar het was wat omslachtig. Nu kan het direct en sneller. Handig!

Reageer met een afbeelding

Bij je comment in je tijdlijn kun je nu ook een afbeelding toevoegen. Een optie die bij de meesten inmiddels beschikbaar is. Discussies worden er visueler en levendig van. Door welk groot sociaal netwerk zou LinkedIn zich toch hebben laten inspireren?

“ABC. Always Be Connecting”

Hoveren

Wanneer je met je muis over een persoonlijk of bedrijfsprofiel in je tijdlijn heen gaat, verschijnt er direct -dus zonder te klikken- meer info. De foto, headline en gemeenschappelijke connecties worden hiermee direct zichtbaar. LinkedIn maakt het ook laagdrempelig om te connecten of een bericht te sturen.

Linkedin Profiel Checklist RivercloudWil je zichtbaarder worden en meer klanten aantrekken met LinkedIn? Start dan met de gratis LinkedIn Profiel Checklist. Met een tiptop profiel zorg je voor de allerbeste eerste indruk.

Download gratis LinkedIn Profiel Checklist

Uitbreiding LinkedIn-search (connecties van je connecties)

Tijdens mijn trainingen hoor ik vaak dat men de connecties van een specifieke connectie wil zien. Dat kan weer! In je zoekscherm is een extra filter (Connections of) toegevoegd, die je ook met een LinkedIn free account kunt selecteren. Je kunt deze slimme zoekactie verder verfijnen op locatie en bedrijfsnaam. Zelf krijg ik vaak nieuwe klanten via mijn bestaande klanten en deze optie helpt mij slim te zoeken en meer leads via referrals te krijgen. Echt een waardevolle toevoeging voor met name salesprofessionals en ondernemers.

LinkedIn-video

En… actie! Binnenkort is iedereen een Steven Spielberg! Direct vanaf je LinkedIn-app kun je video’s opnemen en uploaden. Dit biedt extra mogelijkheden om persoonlijk en professioneel te bouwen aan relaties. Een selecte groep (vooral in de VS) heeft deze functie al; de verwachting is dat deze groep zich snel zal uitbreiden.

 

 

Zie je het video- icoontje in je LinkedIn-app? Dan kan je een video opnemen en delen in je tijdlijn. Met een eerder opgenomen video kan dit ook. De lengte is max. 10 minuten. Gezien de content overload en korte aandachtsspanne raad ik aan een video van 0,5 – 1,5 minuut te delen met je netwerk voor het beste effect.

LinkedIn is relatief laat met video, al kon je al wel video’s op je profiel en in je tijdlijn plaatsen. Video is dynamisch. Je kunt letterlijk laten zien wie je bent en wat je in huis hebt. Het helpt je online zichtbaarder te worden, vergroot je geloofwaardigheid en stimuleert interactie met je netwerk. Wat wordt de volgende stap: 1-op-1 videochat, 360% video’s, webinars of livestreaming?

LinkedIn Premium

Opgelet Premium-members! Jullie hebben nu op één centrale plek toegang tot alle Premium-features en het managen ervan wordt makkelijker. Vacatures, aanbevolen LinkedIn-cursussen en gepersonaliseerde inzichten; alles staat nu bij elkaar. Te vinden via ‘Me’ en dan ‘Access my Premium’

Public posting

Als je een statusupdate of blogartikel deelt, kun je kiezen uit 3 manieren. Nieuw is de optie bij Public waarmee content ook buiten LinkedIn (Google!) te zien is. Niet ingelogde gebruikers of diegene zonder LinkedIn-account vinden je content zo beter. De URL die automatisch wordt aangemaakt, kun je makkelijk delen via bijvoorbeeld andere social networks.

Samenvatting

Het kan zijn dat je een of meerdere beschreven updates nog niet hebt. In nieuwe releases zitten vaak bugs en met 500 miljoen accounts kan de gefaseerde uitrol even duren. Al met al positieve ontwikkelingen die de gebruikerservaring verbeteren. LinkedIn heeft zijn oor te luister gelegd en zich ook laten inspireren door andere social media platformen. Vermoedelijk ook om millennials aan te spreken en vanwege het groeiende mobiele gebruik. Doe je voordeel met mijn tips!

Wil je meer resultaat in minder tijd? Boek direct je gratis belafspraak en ontdek wat LinkedIn je concreet oplevert.

☎ Boek een kostenloze belafspraak

Vind je deze blog interessant en wil je met mij linken? Leuk! Ik zie je persoonlijke uitnodiging graag tegemoet.

Enkele eerder verschenen blogs:

victor huitingVictor Huiting helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan meer zichtbaarheid en laat je zien hoe je meer klanten aantrekt met LinkedIn. Victor is de eigenaar van Rivercloud en actief op LinkedIn sinds 2007. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over de kracht van dit mooie social medium. Leadgeneratie met LinkedIn kun je ook slim uitbesteden aan Rivercloud zodat je tijd bespaart en meer tijd hebt om klantgesprekken te voeren. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie: tel 030-80 80454 / victor@rivercloud.nl linkedin klein

12 Reacties

 1. Jouvence 2 jaar geleden

  Ik heb geen Linkedin account, misschien toch maar eens aanmaken.

 2. Felice Veenman 2 jaar geleden

  ik denk zo vaak: ik moet meer doen met mijn LinkedIn….

 3. Ilse Witjes 2 jaar geleden

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik te weinig doe met mijn account zal er weer eens nieuw leven in blazen.

 4. An 2 jaar geleden

  Heel interessant artikel. Bedankt!!

 5. The Lemon Kitchen 2 jaar geleden

  Ik ben erg blij met mijn LinkedIn account!

 6. Inge 2 jaar geleden

  Ik vind LinkedIn zelf heel handig om op te bouwen en bij te houden nu als student zodat later wanneer ik echt de arbeidsmarkt op ga recruiters mij beter kunnen vinden

 7. nicole orriens 2 jaar geleden

  Ik schrik altijd een beetje terug voor LinkedIn. Ik heb er wel een account maar doe er eigenlijk niets mee…

 8. Hm, public delen. Gaat Google je updates en LI-blogs dan ook indexeren? Dan zal binnenkort wel weer de discussie losbarsten over duplicated content. Tot nu toe ‘keek’ Google niet mee, maar als dat verandert… Ik ben benieuwd naar jouw idee hierover.

  • Auteur
   Victor Huiting 2 jaar geleden

   Beste Jessie, LinkedIn indexeert zeker je blogs die je op hun platform plaatst. Posts voor zover ik weet niet. Ik heb bij diverse experts geinformeerd over evt. ‘straf’ van Google voor duplicate content maar dit is niet het geval. Ik heb net even gegoogled op een blogtitel (en op losse woorden) en in de zoekresultaten staan oa het blogartikel op mijn website en dezelfde blog op LinkedIn. Je kan dus zonder ‘straf’ op je site en LinkedIn publiceren. Uiteraard kan je er ook voor kiezen dit op je site te doen en je blog als post in je LinkedIn tijdlijn te plaatsen, wat je wil. Succes ermee, gr Victor

 9. Manuela 2 jaar geleden

  Hi Victor, leuk dat je hierover schrijft. Ik ben veel op Linkedin aanwezig maar kende zeker niet al deze punten. Leuk om te weten!

 10. Neeltje 2 jaar geleden

  Dit komt zeker handig van pas tijdens mijn werk!

 11. Mandy 1 jaar geleden

  Eigenlijk heb ik geen linkedin maar door jouwn blogs ben ik er wel nieuwsgierig naar geworden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.