Als drukbezette ondernemer is het belangrijk om te ontspannen. Waarom zou je ook niet geïnspireerd raken en ook je zakeninstinct scherp houden? De volgende series kan je vinden op Netflix. Er zijn flink wat ondernemerslessen uit te trekken. Welke dat zijn? Je leest ze hieronder. Speciaal voor jou: 7 Netflix series die elke ondernemer gezien moet hebben.

Jiro: dreams of sushi

7,9 IMDB
Jiro Dreams of Sushi is het verhaal van een 85-jarige man die door velen word beschouwd als ’s werelds beste sushi chef. Jiro Ono is de eigenaar van Sukiyabashi Jiro, een restaurant in een metrostation voor slechts 10 personen in Tokyo, Japan. Het is het eerste sushi restaurant ter wereld met maar liefst 3 Michelin sterren. Het is zo populair, dat klanten maanden van tevoren afspraken inplannen om een plekje te kunnen reserveren in dit speciale restaurant. Voor 300 usd mag je aanschuiven. Een bijzonder verhaal over perfectie, eenvoud en obsessie. Een echte must see!

Abstract

8,5 IMDB
Abstract geeft een compleet nieuw inzicht in de designer-wereld. Met veel dynamiek worden de acties en beslissingen toegelicht door deze slimme creatievelingen. Ze kijken anders en zien meer.

In deze 8-delige serie wordt duidelijk dat deze topondernemers bijna allemaal controlfreaks zijn. Alles moet binnen hun bereik liggen, controleerbaar en herkenbaar. Dit helpt ze vaak, maar werkt ook af en toe hun nadeel. Het is een serie die je na elke aflevering afsluit met een positief gevoel van inspiratie en de drive om een stap harder te lopen.

Contact

Rivercloud ondersteunt ondernemers voor meer business
en meer vrijheid. Benieuwd naar een frisse blik op jouw business?

Contact

Burt’s Buzz

6.6 IMDB
Begonnen als fotograaf in New York komt Burt uiteindelijk op het platteland terecht en gaat…. bijen houden! Zijn jarenlange toewijding wordt beloont, want hij verkocht zijn business in 2007 aan een cosmeticaconcern voor maar liefst 925 miljoen dollar. Op diverse natuurproducten die bij miljoenen huishoudens gebruikt worden, schittert nog steeds zijn naam en afbeelding. Voor hem geen Bentley’s en grote feesten. De inmiddels 79-jarige entrepreneur leeft heel eenvoudig op het platteland in Maine, VS temidden van een paar konijnen een portable radio.

Het lijkt op het eerst gezicht lastig om ondernemersstrategiëen te ontdekken bij deze man die erg teruggetrokken leeft. Ok, toch een paar lessen: geen compromissen die ten koste gaan van je waarden, jij bent je merk en je business zou zonder je moeten kunnen doordraaien. In een wereld die gedomineerd wordt door technologie en ‘the next best thing’, is Burt een verademing en eigenlijk een soort anti-held. Waar ondernemers druk zijn met de dagelijkse ratrace van een overvolle agenda en inbox kijkt Burt glimlachend in zijn schommelstoel naar zijn konijnen.

Tales by Light

8,3 IMDB
Deze Netflix serie gaat over fotografen die proberen dat ene speciale shot voor elkaar te krijgen. Het enige doel wat ze hebben: een unieke foto maken. En om dat te bereiken gaan ze ver. Letterlijk, ze reizen veel en komen de mooiste landschappen en gebieden tegen. Dit wordt allemaal waanzinnig mooi weergegeven in de series.

Onderwaterfotograaf Darren Jew probeert al tijden bultrugwalvissen te fotograferen. Een karwei dat niet zo makkelijk is blijkt later. De series vervolgen zich in de Himalayas waar veel gefilmd wordt in het indrukwekkende wild. Ook extreme sporten komen in deze serie naar voren, wat veel indrukwekkende beelden oplevert.

Als je wilt weten hoe gedreven mensen kunnen zijn om hun doel te bereiken, en uit te blinken, zoals deze topfotografen, bekijk dan Tales by Light.

Steve Jobs, Billion Dollar Hippy

6,7 IMDB
Steve Jobs is misschien wel een van de markantste personen van deze eeuw. In deze documentaire zie je hoe een jonge Steve vanaf de grond zijn imperium opbouwt. Je ziet dat het alles behalve een makkelijke weg is geweest voor de jonge ondernemer.

De interessantste hoogte- en dieptepunten worden in één adem achter elkaar uitgezonden. Het is sowieso een feest van herkenning om alle oude Apple-spullen voorbij te zien komen – wie heeft er nou geen zwak voor zijn allereerste Apple-product?

Het lesje moderne geschiedenis wordt ondersteund door commentaren van onder meer Apple-fan Stephen Fry en mede-oprichter van Apple Steve Wozniak, die ruim dertig jaar na zijn vertrek bij zijn oud-werkgever nog steeds geen blad voor de mond neemt.

Pumping Iron

7,4  IMDB
Voordat Arnold Schwarzenegger een grote actiester werd (‘’I’ll be back!’’), had hij al een succesvolle carrière als bodybuilder achter de rug. Hij won Mr. Olympia vijf keer. In Pumping Iron zien we hoe hij bezig is in zijn laatste jaar als professionele bodybuilder. Bodybuilding en fitness waren toen nog niet erg populair en regisseur George Butler wilde een kijkje nemen in deze subcultuur. De keuze van Schwarzenegger als onderwerp is een goede. Hij is een persoon met veel karakter, waardoor Pumping Iron een interessant is om te zien.

Deze documentaire toont de voorbereidingen van een aantal bodybuilders op de Mr. Universe- en Mr. Olympia-wedstrijd in Zuid-Afrika, in 1975. Schwarzenegger was toen 28 en al vijf jaar de koning in die wereld. Hij ging voor z’n zesde Mr. Olympia-verkiezing. Wat Pumping Iron laat zien is dat het meer vergt dan enkel gruwelijk veel spieren om zo’n wedstrijd te winnen. Het is een groot deel zelfvertrouwen, psychologie, weten wat je concurrenten doen en ze een stap voor blijven.

Chef’s Table

8,6 IMDB
In Chef’s Table zie je portretten van chef-koks die tot de besten van de wereld horen. Dit is geen kookprogramma, maar interessante docu’s over het leven als topkok, met prachtige beelden en inzagen.

Deze serie gaat over eigenzinnigheid en originaliteit. Over het beste team samenstellen en oog voor detail. En over tegenslagen en hoe ze daarmee omgaan. Bijna iedere chef weet wat falen is, niemand is zonder slag of stoot aan de top gekomen. Maar stuk voor stuk weten ze hun moeilijkste momenten als krachtige leermomenten te gebruiken en te groeien. Dé ingrediënten voor elke succesvolle ondernemer!

Welke film of documentaire hebben jouw ogen geopend? Wat heeft je besloten de zaken anders aan te pakken? Laat het me weten op victor@rivercloud.nl of hieronder, en ik neem je tips mee in het volgende filmoverzicht.

Contact

Rivercloud ondersteunt ondernemers voor meer business
en meer vrijheid. Benieuwd naar een frisse blik op jouw business?

Contact

Over Rivercloud

Victor Huiting

Victor Huiting is eigenaar van Rivercloud en sinds 2007 100% LinkedIn specialist. Hij helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan meer zichtbaarheid en laat je zien hoe je meer klanten aantrekt met LinkedIn. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over de kracht van dit mooie social medium. Leadgeneratie met LinkedIn kun je ook slim uitbesteden aan Rivercloud zodat je tijd bespaart en meer tijd hebt om klantgesprekken te voeren. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie: tel 030-80 80454 / victor@rivercloud.nl

Deel dit bericht via jouw favoriete platform!