7 Netflix Series Die Elke Ondernemer Gezien Moet Hebben

7 Netflix Series Die Elke Ondernemer Gezien Moet Hebben

Als drukbezette ondernemer is het belangrijk om te ontspannen. Waarom zou je ook niet geïnspireerd raken en ook je zakeninstinct scherp houden? De volgende series kan je vinden op Netflix. Er zijn flink wat ondernemerslessen uit te trekken. Welke dat zijn? Je leest ze hieronder. Speciaal voor jou: 7 Netflix series die elke ondernemer gezien moet hebben.

Jiro: dreams of sushi

7,9 IMDB
Jiro Dreams of Sushi is het verhaal van een 85-jarige man die door velen word beschouwd als ’s werelds beste sushi chef. Jiro Ono is de eigenaar van Sukiyabashi Jiro, een restaurant in een metrostation voor slechts 10 personen in Tokyo, Japan. Het is het eerste sushi restaurant ter wereld met maar liefst 3 Michelin sterren. Het is zo populair, dat klanten maanden van tevoren afspraken inplannen om een plekje te kunnen reserveren in dit speciale restaurant. Voor 300 usd mag je aanschuiven. Een bijzonder verhaal over perfectie, eenvoud en obsessie. Een echte must see!

Abstract

8,5 IMDB
Abstract geeft een compleet nieuw inzicht in de designer-wereld. Met veel dynamiek worden de acties en beslissingen toegelicht door deze slimme creatievelingen. Ze kijken anders en zien meer.

In deze 8-delige serie wordt duidelijk dat deze topondernemers bijna allemaal controlfreaks zijn. Alles moet binnen hun bereik liggen, controleerbaar en herkenbaar. Dit helpt ze vaak, maar werkt ook af en toe hun nadeel. Het is een serie die je na elke aflevering afsluit met een positief gevoel van inspiratie en de drive om een stap harder te lopen.

Rivercloud ondersteunt ondernemers voor meer business
en meer vrijheid. Benieuwd naar een frisse blik op jouw business?

Contact

Burt’s Buzz

6.6 IMDB
Begonnen als fotograaf in New York komt Burt uiteindelijk op het platteland terecht en gaat…. bijen houden! Zijn jarenlange toewijding wordt beloont, want hij verkocht zijn business in 2007 aan een cosmeticaconcern voor maar liefst 925 miljoen dollar. Op diverse natuurproducten die bij miljoenen huishoudens gebruikt worden, schittert nog steeds zijn naam en afbeelding. Voor hem geen Bentley’s en grote feesten. De inmiddels 79-jarige entrepreneur leeft heel eenvoudig op het platteland in Maine, VS temidden van een paar konijnen een portable radio.

Het lijkt op het eerst gezicht lastig om ondernemersstrategiëen te ontdekken bij deze man die erg teruggetrokken leeft. Ok, toch een paar lessen: geen compromissen die ten koste gaan van je waarden, jij bent je merk en je business zou zonder je moeten kunnen doordraaien. In een wereld die gedomineerd wordt door technologie en ‘the next best thing’, is Burt een verademing en eigenlijk een soort anti-held. Waar ondernemers druk zijn met de dagelijkse ratrace van een overvolle agenda en inbox kijkt Burt glimlachend in zijn schommelstoel naar zijn konijnen.

Tales by Light

8,3 IMDB
Deze Netflix serie gaat over fotografen die proberen dat ene speciale shot voor elkaar te krijgen. Het enige doel wat ze hebben: een unieke foto maken. En om dat te bereiken gaan ze ver. Letterlijk, ze reizen veel en komen de mooiste landschappen en gebieden tegen. Dit wordt allemaal waanzinnig mooi weergegeven in de series.

Onderwaterfotograaf Darren Jew probeert al tijden bultrugwalvissen te fotograferen. Een karwei dat niet zo makkelijk is blijkt later. De series vervolgen zich in de Himalayas waar veel gefilmd wordt in het indrukwekkende wild. Ook extreme sporten komen in deze serie naar voren, wat veel indrukwekkende beelden oplevert.

Als je wilt weten hoe gedreven mensen kunnen zijn om hun doel te bereiken, en uit te blinken, zoals deze topfotografen, bekijk dan Tales by Light.

Steve Jobs, Billion Dollar Hippy

6,7 IMDB
Steve Jobs is misschien wel een van de markantste personen van deze eeuw. In deze documentaire zie je hoe een jonge Steve vanaf de grond zijn imperium opbouwt. Je ziet dat het alles behalve een makkelijke weg is geweest voor de jonge ondernemer.

De interessantste hoogte- en dieptepunten worden in één adem achter elkaar uitgezonden. Het is sowieso een feest van herkenning om alle oude Apple-spullen voorbij te zien komen – wie heeft er nou geen zwak voor zijn allereerste Apple-product?

Het lesje moderne geschiedenis wordt ondersteund door commentaren van onder meer Apple-fan Stephen Fry en mede-oprichter van Apple Steve Wozniak, die ruim dertig jaar na zijn vertrek bij zijn oud-werkgever nog steeds geen blad voor de mond neemt.

Pumping Iron

7,4  IMDB
Voordat Arnold Schwarzenegger een grote actiester werd (‘’I’ll be back!’’), had hij al een succesvolle carrière als bodybuilder achter de rug. Hij won Mr. Olympia vijf keer. In Pumping Iron zien we hoe hij bezig is in zijn laatste jaar als professionele bodybuilder. Bodybuilding en fitness waren toen nog niet erg populair en regisseur George Butler wilde een kijkje nemen in deze subcultuur. De keuze van Schwarzenegger als onderwerp is een goede. Hij is een persoon met veel karakter, waardoor Pumping Iron een interessant is om te zien.

Deze documentaire toont de voorbereidingen van een aantal bodybuilders op de Mr. Universe- en Mr. Olympia-wedstrijd in Zuid-Afrika, in 1975. Schwarzenegger was toen 28 en al vijf jaar de koning in die wereld. Hij ging voor z’n zesde Mr. Olympia-verkiezing. Wat Pumping Iron laat zien is dat het meer vergt dan enkel gruwelijk veel spieren om zo’n wedstrijd te winnen. Het is een groot deel zelfvertrouwen, psychologie, weten wat je concurrenten doen en ze een stap voor blijven.

 

Chef’s Table

8,6 IMDB
In Chef’s Table zie je portretten van chef-koks die tot de besten van de wereld horen. Dit is geen kookprogramma, maar interessante docu’s over het leven als topkok, met prachtige beelden en inzagen.

Deze serie gaat over eigenzinnigheid en originaliteit. Over het beste team samenstellen en oog voor detail. En over tegenslagen en hoe ze daarmee omgaan. Bijna iedere chef weet wat falen is, niemand is zonder slag of stoot aan de top gekomen. Maar stuk voor stuk weten ze hun moeilijkste momenten als krachtige leermomenten te gebruiken en te groeien. Dé ingrediënten voor elke succesvolle ondernemer!

Rivercloud ondersteunt ondernemers voor meer business
en meer vrijheid. Benieuwd naar een frisse blik op jouw business?

Contact

Welke film of documentaire hebben jouw ogen geopend? Wat heeft je besloten de zaken anders aan te pakken? Laat het me weten op victor@rivercloud.nl of hieronder, en ik neem je tips mee in het volgende filmoverzicht.

Over Rivercloud

victor huitingVictor Huiting helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan meer zichtbaarheid en laat je zien hoe je meer klanten aantrekt met LinkedIn. Victor is de eigenaar van Rivercloud en actief op LinkedIn sinds 2007. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over de kracht van dit mooie social medium. Leadgeneratie met LinkedIn kun je ook slim uitbesteden aan Rivercloud zodat je tijd bespaart en meer tijd hebt om klantgesprekken te voeren. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie: tel 030-80 80454 / victor@rivercloud.nl linkedin klein

21 Reacties

 1. Esther Roos 2 jaar geleden

  Ik ben ook ondernemer en ga zeker je tips eens proberen! Eens even bingewatchen!

 2. Verschillende series lijken me heel boeiend.Ik zet ze op mijn lijstje!

 3. Rory 2 jaar geleden

  Van jouw lijstje ben ik erg benieuwd naar de eerste tip (Jiro: dreams of sushi). Wat ik lees raakt mij. Dat is voor mij een reden om een serie te gaan kijken. Ik weet niet of ik zo een serie kan noemen die mijn ogen heeft geopend. We zijn nu wel een serie (niet Netflix trouwens, wel een 8,4 op IMDB) aan het kijken die heel goed is en vooral laat zien hoe ik mijn leven níet wil leiden: Billions.

  • Auteur
   Victor Huiting 2 jaar geleden

   Goed om te horen Rody dat het je aanspreekt Rory. Jiro is meer een documentaire, en heel bijzonder. Meer zeg ik niet:-) Veel kijkplezier.

 4. Ik ben echt geen typische Netflixer. Heb er meestal geen tijd voor/wil er geen tijd voor maken omdat ik belangrijkere dingen te doen heb. En als ik dan wil Netflixen weet ik niet wat ik moet kijken. Dit is een toplijst, ik ga hem onthouden! Dan heb ik ook niet het gevoel dat ik mijn tijd verdoe 🙂

 5. An 2 jaar geleden

  Super. Heb jouwblog gebookmarked. Bedankt 🙂

 6. Julie 2 jaar geleden

  Ik wist helemaal niet dat er ook zoveel series waren waar je wat uit kan leren als ondernemer! Ik werk zelf ergens in een winkel maar kan me het nut er van zeker voorstellen 🙂

 7. Ingrid Poisson 2 jaar geleden

  Enkele series genoteerd om eens te bekijken!

 8. karin 2 jaar geleden

  Burt’s buzz ga ik als eerste bekijken. Lijkt mij een heerlijke down-to-earth-man!

 9. Mandy 2 jaar geleden

  Burts buzz lijkt me heel gaaf, die wil ik wel zien, sommige lijken me een beetje saai maar ik zet er toch zeker 2 op mijn lijstje. De rest maar even aanzien of dat wat is, leuk dat je zo’n blog gemaakt hebt!

 10. marlies 2 jaar geleden

  Burts Buzz lijkt me heel interessant! Juist omdat hij zo anders is dan de rest. Ik vind het zonde om je hele leven alleen maar bezig te zijn met werken. Ondernemen moet voor mij juist een middel zijn om je mooiste leven te leven. En als dat op je schommelstoel naar konijnen kijken is, tja dat vind ik mooi!

 11. Lisanne Pörteners 2 jaar geleden

  Wat een interessante Netflix series. Ik ga er zeker een aantal aan mijn lijst toevoegen. Bedankt!

 12. Henk 2 jaar geleden

  Ook als niet-ondernemer zitten er series bij die me best boeiend lijken.

 13. Ik moet maar snel gaan kijken want hebt nog helemaal niks gezien wat je hier als tip geeft.

 14. An 2 jaar geleden

  Ben geen ondernemer maar je tips boeien me wel. Bedankt!!

 15. Cynthia 2 jaar geleden

  Tales by light klinkt interessant. Thanx voor deze tips!

 16. Wat grappig ik kende al deze series niet. Ik wil de serie over Steve Jobs zeker een keer bekijken.

 17. Manon 1 jaar geleden

  Interessant! Jiro lijkt mij interessant, Steve Jobs dan weer niet. Niet om de man zelf, maar sinds zijn dood wordt alles zo uitgemolken. Is zonde.

  Heb zelf geen tips, ik kijk nu Dynasty. Er worden ook zaken gedaan, maar dan op een hele rare manier 😉

  • Auteur
   Victor Huiting 1 jaar geleden

   Ja haha, Dynasty is een klassieker. Jiro is echt een pareltje, mooie (levens)lessen deelt hij.

 18. Georgina Lifestyle 11 maanden geleden

  Wat een aanbod heeft Netflix. Ik blijf meestal hangen bij de “gewone” series. De serie over Steve Jobs lijkt mij interessant.

  • Auteur
   Victor Huiting 11 maanden geleden

   Goed zo Georgina, fijn dat ik je geinspireerd hebt. Veel plezier ermee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.