Verkoop Verbeteren? 5 Supertips!

Verkoop Verbeteren? 5 Supertips!

Sommige ondernemers zijn allergisch voor het woord verkoop. Ze zien zichzelf liever niet als een verkoper, maar als een fotograaf, marketeer of grafisch ontwerper. Bij verkoop denken ze aan het stereotype beeld van de gladde autoverkoper die ‘een speciaal prijsje kan maken’. Ik maak nog geregeld mee dat een ondernemer zegt dat hij niet aan verkoop doet. En dat is zonde, want als ondernemer zal je jezelf continu moeten verkopen om opdrachten binnen te krijgen. Daarom geef ik je in dit blog 5 tips om je verkoop te verbeteren. Zónder dat je die gladde verkoper wordt!

1

Help de klant

Heel simpel, maar het gebeurt niet altijd. Help de klant met datgene wat hij of zij nodig heeft. En dat is niet hetgeen waar ze zelf om vragen, maar dat wat jíj als expert ziet. Ben je een online marketeer? Geef dan aan hoe je ze kunt helpen met een betere SEO. Je doet je klanten namelijk echt tekort als je ze niet kan helpen met hun beslissing bij jou een product of dienst af te nemen.

2

Stel vragen

Stel vooral open vragen. En durf vooral ook door te vragen. Zorg ervoor dat niet jij, maar de klant een beter beeld krijgt van de fantastische mogelijkheden die je te bieden hebt! Creëer als het ware een ideaalplaatje waardoor het probleem wordt opgelost. Je hebt dan niet het gevoel dat je echt iets aan het verkopen bent, maar dat je hun probleem oplost. Zij blij, jij blij!

meer verkoop

3

Bouw een brug

Veel ondernemers zijn nog eens geneigd om beren op de weg te zien. Dit kan lastig zijn, vooral als er factoren meespelen waar jij weinig invloed op hebt. Denk aan miscommunicatie binnen een team, zware targets, enzovoort. Als je durft door te vragen, goed luistert en jezelf als een echte probleemoplosser neerzet om die kloof te overbruggen, dan komen daar sowieso hele mooie resultaten uit.

4

Ga open het gesprek in

Ik betrap mezelf er ook nog wel eens op dat ik van tevoren al denk te weten welke dienst het beste bij iemand past. In het gesprek blijkt vervolgens dat een andere oplossing veel beter is. Kortom, ga met een open en onbevooroordeelde blik het gesprek in en laat je positief verrassen. Je zal zien dat je op deze manier veel beter aansluiting vindt bij de behoefte of deze in ieder geval beter kan creëren.

Wil je meer verkopen? Rivercloud helpt ondernemers aan meer
business 
en vrijheid met betere sales.

Neem contact op
5

Heb geduld

Geduld is helaas geen veelvoorkomende eigenschap bij salesmedewerkers. En dat terwijl uit onderzoek blijkt dat 80% van de orders gescoord wordt tussen het 5e en het 12e klantcontact. Geduld is dus ook in de sales een schone zaak! Dit komt omdat – al lijken mensen vaak nog zo rationeel – de meeste beslissingen op basis van emotie worden gemaakt. Neem dus echt de tijd, maar wees ook vasthoudend. Besef daarnaast dat als een klant niet ingaat op je aanbod, dit ook aan veel andere factoren kan liggen. Juist in dit soort gevallen is het belangrijk dat de klant een goed gevoel aan je overhouden, zodat ze op een later moment wellicht wel bij je terugkomen.

victor huiting
Over Rivercloud

Trainer is  Victor Huiting, eigenaar van Rivercloud. Victor heeft 15 jaar sales- en acquisitie-ervaring en deelt graag zijn kennis en vaardigheden vanuit zijn eigen praktijk. Als new business specialist & LinkedIn trainer helpt Victor ondernemers en salesmedewerkers met waardevolle inzichten en praktische tips over hoe je meer ideale klanten vindt en aan je bindt. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie: tel 030-8080454 / 06-16264349 www.rivercloud.nl / victor@rivercloud.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.