5 Effectieve LinkedIn Profiel-tips Voor Meer Klanten

5 Effectieve LinkedIn Profiel-tips Voor Meer Klanten

Updated: zomer 2019
Leestijd: 3 minuten

Met 645 miljoen leden, waarvan 7,5 miljoen+ in Nederland, is LinkedIn het meest populaire social network voor business professionals. Als een van de meest populaire online platforms ter wereld biedt het netwerk vele kansen. Om je te helpen LinkedIn zo effectief mogelijk in te zetten, wil ik in deze post 5 LinkedIn profiel tips met je delen. Deze mag je echt niet over het hoofd zien! Hoe verzilver je die kansen het beste? 5 LinkedIn profiel tips voor meer klanten.

#1 Voeg een achtergrondfoto toe

Sinds twee jaar is het mogelijk om een achtergrondfoto toe te voegen. Onlangs kreeg ik tijdens mijn LinkedIn training de vraag of dat alleen mogelijk is voor Premium-accounts. Dat is niet zo. Ook met de gratis accounts kan iedereen een achtergrondfoto toevoegen. Laat wat meer van jezelf zien met een foto die echt iets over jouw persoonlijkheid en interesses zegt.

Zo voeg je een achtergrondfoto toe:
Ga naar Profile -> Edit Profile. Daarna: Add Background Photo (of pas je huidige foto aan met Edit background) De afbeelding moet in .jpg of .png formaat zijn, maximaal 4 mb groot zijn en niet meer dan 1584 x 396 pixels.

Mijn achtergrondfoto:

Zie hier de achtergrondfoto van Jeff Weiner, sinds 2009 de CEO van LinkedIn:

#2 Zorg voor aantrekkelijke tekst en links in je Contact Info

Profielbezoekers waarderen een persoonlijke tekst stimuleert bezoekers om door te klikken naar je website en levert meer nieuwsbriefabonnees en aanvragen op.
Als je bijvoorbeeld wil dat mensen je blogs lezen of hun voordeel willen doen met een gratis LinkedIn profiel checklist, vermeld deze dan naast je website. In mijn geval heb ik dat gedaan met een . Op je profiel kan je drie links bij Contact Info vermelden. Dit pas je aan bij Profile -> Edit Profile, Contact info en dan Websites.

 

linkedin checklistWil je een concreet, compleet en customer centric LinkedIn-profiel? Download dan hier gratis de vernieuwde LinkedIn Profiel Checklist

Download

Ook kan je hier meer contactgegevens toevoegen, zoals je Twitter en Skype-username, telefoonnummer en kantooradres. Het is belangrijk dat deze gegevens voor iedereen zichtbaar zijn. Tip: voor eerstegraads connecties is, mits ingevuld, wel je telefoonnummer zichtbaar, voor tweedegraads connecties niet.

#3 LinkedIn Profiel tip: voeg mediabestanden toe

Op je profiel is het zeker belangrijk om in tekst te vertellen wie je bent, wat je kan en wat je ‘why’ is. Maar het is nóg beter om het ook te laten zien met mediabestanden! Het valt mij op dat veel mensen deze optie nog niet gebruiken. Maak echt gebruik van deze kans op je optimaal te profileren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de meeste mensen visueel zijn ingesteld en sneller getriggerd worden door een foto of video. Niet iedereen neemt of heeft de tijd om uitgebreid je profieltekst te lezen. Een sterk beeld zegt nu eenmaal meer dan duizend woorden.

LinkedIn biedt de mogelijkheid om video’s, foto’s, documenten, links en presentaties toe te voegen. Dit kan je doen bij ‘About’ (voorheen summary), ‘Experience’ en ‘Education’. Zelf heb ik bijvoorbeeld enkele foto’s van presentaties en trainingen op mijn profiel staan:

#4 Voeg een goede portretfoto toe

Een van de belangrijkste onderdelen van je profiel is natuurlijk een goede portretfoto. Maar wat maakt een foto nu precies goed? Ik vroeg het aan LinkedIn-profielfotograaf Mariske Krijgsman: ‘’Wees enthousiast en stralend. Zorg dat je duidelijk herkenbaar bent, kijk recht in de lens en maak contact. Ook is het belangrijk dat je een rustige achtergrond hebt die niet afleidt. Laat vooral je gezicht zien.’’ Dus niet:

zo moet het niet

maar wel:

Gebruik dus geen selfies die even snel in het donker zijn genomen. Of foto’s met je huisdieren. Neem even de tijd om een goede professionele foto te maken waarop je de beste versie van jezelf laat zien. 

#5 Laat duidelijk je Skills & Endorsements en Recommendations zien

Je kan maximaal 50 Skills toevoegen op LinkedIn, waarna jouw profielbezoekers deze kunnen endorsen. Deze Skills & Endorsements kan je slepen naar de gewenste plek op je profiel. Uit ervaring weet ik dat je dankzij deze Skills vaker en makkelijker gevonden wordt door (potentiële) klanten. LinkedIn doet ook suggesties in de timeline van je connecties mede op basis van je Skills, dus dit stimuleert zeker extra zichtbaarheid.
Endorsements maken je profiel meer ‘social proof’. Als je de melding krijgt dat iemand uit je netwerk een Endorsement heeft gegeven, bedank diegene dan even via Messaging.  

skills LinkedIn

Nog waardevoller voor je profiel zijn Recommendations, oftewel geschreven aanbevelingen. Jouw netwerk of je klant heeft echt moeite gedaan een pakkende tekst te schrijven, bv na samenwerking van een project. Deze optie verhoogt écht de waarde en geloofwaardigheid van profiel. Wat mij betreft zou LinkedIn deze functie hoger op het profiel mogen plaatsen, helaas is dit niet zelf aan te passen. Tip: geef en vraag ze. Biedt bijvoorbeeld eens een recommendation aan, je netwerk waardeert dit enorm. Soms krijg je er ongevraagd een terug! Maak je tekst zo concreet mogelijk en beschrijf in een kort verhaal hoe je de samenwerking ervaren. Ik verwijs bij offerte aanvragen ook naar deze recommendations en het helpt mij de beeldvorming en overtuiging om samen te werken.

Laat met je LinkedIn Profiel de beste versie van jezelf zien. Heb je weinig tijd of weet je niet waar je moet beginnen? Laten we samen werken aan een tiptip profiel en maak het verschil.

LinkedIn Profiel MakeOver

Speciale dank voor dit artikel over LinkedIn profiel tips gaat uit naar Tanja Smorenburg, Mariske Krijgsman en Ronny van Dooren.

Enkele andere blogs:

victor huitingVictor Huiting helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan meer zichtbaarheid en laat je zien hoe je meer klanten aantrekt met LinkedIn. Victor is de eigenaar van Rivercloud en actief op LinkedIn sinds 2007. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over de kracht van dit mooie social medium. Leadgeneratie met LinkedIn kun je ook slim uitbesteden aan Rivercloud zodat je tijd bespaart en meer tijd hebt om klantgesprekken te voeren. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie: tel 030-80 8054 / victor@rivercloud.nl linkedin klein

20 Reacties

 1. Sander 4 jaar geleden

  Bedankt voor de tips!

 2. Amina 1 jaar geleden

  Goede tips! Hm…ik heb nog wel wat slagen te maken zie ik! Thanks!

 3. Melissa 1 jaar geleden

  Ik doe eigenlijk maar weinig met LinkedIn. Zou er meer mee moeten doen

 4. Yousra Yasmine 1 jaar geleden

  Wat een handige tips! Ik gebruik nog geen linkedin maar ik wil het in de toekomst zeker gaan gebruiken.

 5. Frederique 1 jaar geleden

  Goede tips, als ik het zo lees doe ik het nog best goed 😉

 6. Echt goede tips! Ik heb laatst ook mijn LinkedIn even een update gegeven.

 7. Mandy 11 maanden geleden

  Handige blog! LinkedIn heb ik tot nu toe niet echt iets mee gedaan. In de nabije toekomst ga ik dit zeker doen. Bedankt!

 8. Marleen 11 maanden geleden

  Handige tips, heb de link gelijk opgeslagen!

 9. Felice Veenman 11 maanden geleden

  Je bezorgt me een schuldgevoel: ik moet nodig eens iets aan mijn LinkedIn profiel doen!

 10. Inge 11 maanden geleden

  Goede tips! Vooral dat van het bestanden toevoegen wist ik nog niet

 11. An 11 maanden geleden

  Thx!! Ik probeer zelf mijn Linkedin Page zo goed mogelijk te verzorgen. Is je visitekaartje hé.

 12. Skincarebynaomi 11 maanden geleden

  Heel nuttig en interessant. Alle tips komen goed van pas

 13. Cynthia 11 maanden geleden

  Bedankt voor de tips! Ik kan zeker nog wel het eea verbeteren op LinkedIn

 14. Janet 11 maanden geleden

  Handige tips zeg. Ik doe zelf eigenlijk bijna niets op LinkedIn, ben er totaal niet actief… Moet ik zeker gaan doen.

 15. Francis | Mamazetkoers 11 maanden geleden

  Ik vind LinkedIn een geweldig medium. Besteed er veel aandacht aan alleen gebruik het nog niet voor mijn blog.

 16. Maaike 8 maanden geleden

  Ik maak zelf nog weinig gebruik van Linkedin, goede tips!

 17. Manon 8 maanden geleden

  Leuke informatieve post! Ik zie alleen jouw achtergrondfoto niet. Een groot wit vlak.

 18. Nicole Orriëns 8 maanden geleden

  Even een vraagje: waarom is die achtergrondfoto zo belangrijk? Wat ‘doet’ dat precies?

 19. Melanie Hoogvliet 8 maanden geleden

  Een goede foto doet idd wonderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.