5 Effectieve Linkedin Profiel tips Voor Meer Klanten

5 Effectieve Linkedin Profiel tips Voor Meer Klanten

Updated aug 2018!
Leestijd: 3 minuten

Met 575 miljoen leden, waarvan 7 miljoen+ in NL, is LinkedIn het meest populaire social network voor business professionals. Als een van de meest populaire online platforms ter wereld biedt het netwerk vele kansen. Om je te helpen LinkedIn zo effectief mogelijk in te zetten, wil ik in deze post 5 Linkedin profiel tips met je delen. Deze mag je echt niet over het hoofd zien. Hoe verzilver je die kansen het beste? 5 Linkedin profiel tips voor meer klanten.

LinkedIn is al lang niet meer alleen een soort online cv-databank. Zo konden we het misschien nog noemen in de begindagen. Inmiddels is het door de enorme groei aan gebruikers en de constante uitbreiding van functionaliteiten niet meer weg te denken. LinkedIn is een interessant en krachtig medium, maar alleen als je de ins & outs kent over hoe je LinkedIn het beste toepast. Dan ben je als gebruiker in staat om jezelf aan andere business professionals te verbinden, door te bouwen aan vertrouwen en te werken aan hechte relaties. Dit doe je bijvoorbeeld door het delen van content.

#1 Voeg een achtergrondfoto toe

Sinds twee jaar is het mogelijk om een achtergrondfoto toe te voegen. Onlangs kreeg ik tijdens mijn LinkedIn training de vraag of dat alleen mogelijk is voor Premium-accounts. Dat is niet zo. Ook met de gratis accounts kan iedereen een achtergrondfoto toevoegen. Laat wat meer van jezelf zien met een foto die echt iets over jouw persoonlijkheid en interesses zegt.

Zo voeg je een achtergrondfoto toe:
Ga naar Profile -> Edit Profile. Daarna: Add Background Photo (of pas je huidige foto aan met Edit background) De afbeelding moet in .jpg of .png formaat zijn, maximaal 4 mb groot zijn en niet meer dan 1400 x 425 pixels.

Mijn achtergrondfoto:

Zie hier de achtergrondfoto van Jeff Weiner, CEO van LinkedIn:

#2 Zorg voor aantrekkelijke tekst en links in je Contact Info

In plaats van de standaard tekst en links bij Contact Info, willen bezoekers van je profiel liever iets originelers en aantrekkelijkers lezen. Een persoonlijke tekst stimuleert bezoekers om door te klikken naar je website en levert meer nieuwsbriefabonnees en aanvragen op.
Als je bijvoorbeeld wil dat mensen je blog lezen, pas dan de links in de Contact Info aan. In mijn geval heb ik dat gedaan met een ‘Blog met handige salestips’. Op je profiel kan je drie links bij Contact Info vermelden. Dit pas je aan bij Profile -> Edit Profile, Contact info en dan Websites.

Wil je een concreet, compleet en customer centric LinkedIn-profiel? Download dan hier gratis de vernieuwde LinkedIn Profiel Checklist

Download

Ook kan je hier meer contactgegevens toevoegen, zoals je Twitter en Skype-username, telefoonnummer en kantooradres. Het is belangrijk dat deze gegevens voor iedereen zichtbaar zijn. Voor eerstegraads connecties is, mits ingevuld, wel je telefoonnummer zichtbaar, voor tweedegraads connecties niet.

#3 LinkedIn Profiel tip: voeg mediabestanden toe

Op je profiel is het zeker belangrijk om in tekst te vertellen wie je bent, wat je kan en wat je ‘why’ is. Maar het is nóg beter om het ook te laten zien met mediabestanden! Het valt mij op dat veel mensen deze optie nog niet gebruiken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de meeste mensen visueel zijn ingesteld en sneller getriggerd worden door een foto of video. Niet iedereen neemt of heeft de tijd om uitgebreid je profieltekst te lezen. Een sterk beeld zegt nu eenmaal meer dan duizend woorden.

LinkedIn biedt de mogelijkheid om video’s, foto’s, documenten, links en presentaties toe te voegen. Dit kan je doen bij Summary, Experience en Education. Zelf heb ik bijvoorbeeld enkele foto’s van presentaties en trainingen op mijn profiel staan:

#4 Voeg een goede portretfoto toe

Een van de belangrijkste onderdelen van je profiel is natuurlijk een goede portretfoto. Maar wat maakt een foto nu precies goed? Ik vroeg het aan LinkedIn-profielfotograaf Mariske Krijgsman: ‘’Wees enthousiast en stralend. Zorg dat je duidelijk herkenbaar bent, kijk recht in de lens en maak contact. Ook is het belangrijk dat je een rustige achtergrond hebt die niet afleidt. Laat vooral je gezicht zien.’’ Dus niet:

zo moet het niet

maar wel:

Gebruik dus geen selfies die even snel in het donker zijn genomen. Of foto’s met je huisdieren. Neem even de tijd om een goede professionele foto te maken waarop je de beste versie van jezelf laat zien. 

#5 Laat duidelijk je Skills & Endorsements zien

Je kan zelf maximaal 50 Skills toevoegen op LinkedIn, waarna jouw profielbezoekers deze kunnen endorsen. Ze bevestigen hiermee dat je deze skill hebt. Deze Skills & Endorsements kan je slepen naar de gewenste plek op je profiel. Uit ervaring weet ik dat je dankzij deze Skills vaker en makkelijker gevonden wordt door (potentiële) klanten. LinkedIn doet ook suggesties in de timeline van je connecties op basis van je Skills, dus dit stimuleert zeker extra zichtbaarheid.
Uiteraard kan je ook personen vragen of ze je willen endorsen op LinkedIn. Deze Endorsements maken je profiel ook meer ‘social proof’. Als je de melding krijgt dat iemand uit je netwerk een Endorsement heeft gegeven, bedank diegene dan via Messaging, het interne mailprogramma van LinkedIn. Je kunt ook diegene zelf een Endorsement geven, maar overdrijf dit niet en klik maximaal 4 a 5 Skills aan.

 

Laat je met je LinkedIn Profiel niet de beste versie van jezelf zien maar heb je weinig tijd of weet je niet waar je moet beginnen?

Profiel MakeOver

Speciale dank voor dit artikel over LinkedIn profiel tips gaat uit naar Tanja Smorenburg, Mariske Krijgsman en Ronny van Dooren.

Vind je deze blog interessant en wil je met mij linken? Leuk! Ik zie je persoonlijke uitnodiging graag tegemoet.

Enkele andere blogs:

victor huitingVictor Huiting helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan meer zichtbaarheid en laat je zien hoe je meer klanten aantrekt met LinkedIn. Victor is de eigenaar van Rivercloud en actief op LinkedIn sinds 2007. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over de kracht van dit mooie social medium. Leadgeneratie met LinkedIn kun je ook slim uitbesteden aan Rivercloud zodat je tijd bespaart en meer tijd hebt om klantgesprekken te voeren. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie: tel 030-80 8054 / victor@rivercloud.nl linkedin klein

15 Reacties

 1. Sander 3 jaar geleden

  Bedankt voor de tips!

 2. Amina 8 maanden geleden

  Goede tips! Hm…ik heb nog wel wat slagen te maken zie ik! Thanks!

 3. Melissa 8 maanden geleden

  Ik doe eigenlijk maar weinig met LinkedIn. Zou er meer mee moeten doen

 4. Yousra Yasmine 8 maanden geleden

  Wat een handige tips! Ik gebruik nog geen linkedin maar ik wil het in de toekomst zeker gaan gebruiken.

 5. Frederique 7 maanden geleden

  Goede tips, als ik het zo lees doe ik het nog best goed 😉

 6. Echt goede tips! Ik heb laatst ook mijn LinkedIn even een update gegeven.

 7. Mandy 2 maanden geleden

  Handige blog! LinkedIn heb ik tot nu toe niet echt iets mee gedaan. In de nabije toekomst ga ik dit zeker doen. Bedankt!

 8. Marleen 2 maanden geleden

  Handige tips, heb de link gelijk opgeslagen!

 9. Felice Veenman 2 maanden geleden

  Je bezorgt me een schuldgevoel: ik moet nodig eens iets aan mijn LinkedIn profiel doen!

 10. Inge 2 maanden geleden

  Goede tips! Vooral dat van het bestanden toevoegen wist ik nog niet

 11. An 2 maanden geleden

  Thx!! Ik probeer zelf mijn Linkedin Page zo goed mogelijk te verzorgen. Is je visitekaartje hé.

 12. Skincarebynaomi 2 maanden geleden

  Heel nuttig en interessant. Alle tips komen goed van pas

 13. Cynthia 2 maanden geleden

  Bedankt voor de tips! Ik kan zeker nog wel het eea verbeteren op LinkedIn

 14. Janet 2 maanden geleden

  Handige tips zeg. Ik doe zelf eigenlijk bijna niets op LinkedIn, ben er totaal niet actief… Moet ik zeker gaan doen.

 15. Francis | Mamazetkoers 2 maanden geleden

  Ik vind LinkedIn een geweldig medium. Besteed er veel aandacht aan alleen gebruik het nog niet voor mijn blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.