5 Films Voor Elke Ondernemer

5 Films Voor Elke Ondernemer

Als ondernemer heb je het druk. De weekenden zijn ideaal om een time-out te nemen en een mooie gelegenheid om even terug te blikken.De meeste van de ondernemers onder ons, zullen tijd hebben voor ontspanning zoals films kijken. Waarom zou je er ook niet door geinspireerd raken? De volgende films kan je vinden op Netflix, on demand huren via je tv of te krijgen bij BOL.Wie weet zijn enkele ook nog in de bioscoop te zien. Er zijn in de onderstaande films heel wat ondernemerslessen uit te trekken. Welke? Dat laat ik graag aan jou over. Speciaal voor jou: 5 films voor elke ondernemer.

Chef

Met o.a. Jon Favreau, Dustin Hoffman en Scarlett Johansson. Deze film volgt een chef die weigert zijn creatieve integriteit op te geven en in clinch komt te liggen met zijn leidinggevende en uiteindelijk zijn baan verliest. Dan start hij met een foodtruck in Miami een nieuwe zaak en zijn passie voor koken en levenslust komt terug.

HER

Met Joaquin Phoenix en Scarlett Johansson spelen de hoofdrollen in dit visueel meesterwerk. Joaquin schaft een nieuw besturingssysteem aan dat bestemd is om in vrijwel alle behoeften van zijn wensen te voorzien. Tot zijn grote verbazing ontspint zich een romantische relatie tussen hem en het besturingssysteem, met alleen de stem van Scarlett. Joaquin is een eenzame schrijver die handgeschreven brieven opstelt voor klanten, een veelzeggend contrast met zijn privéleven. Het is geen ongeloofwaardig toekomstbeeld wat hier geschetst wordt, maar realiteit als het gaat om de relatie tussen mensen en technologie. Dit omdat technologie steeds slimmer en menselijker wordt en mensen behoefte hebben aan gevoel en connectie. Daarnaast verandert het de relaties die mensen met elkaar onderhouden. Een originele en intense film die stemt tot nadenken.

Rivercloud ondersteunt ondernemers voor meer business
en meer vrijheid. Benieuwd naar een frisse blik op jouw business?

Contact

The Wolf of Wallstreet

De topfilm van 2014! Met een glansrol van Leonardo DiCaprio. Hij speelt Jordan Belfort, een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door grootschalige fraude multimiljonair wordt. Met een excessieve levensstijl vol drugs en feesten lijkt het allemaal niet op te kunnen. Uiteindelijk ziet Jordan zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, corruptie op Wall Street en invloed van de maffia. En redelijke heftige film met een duidelijke moraal.

The Internship

The Internship met Vince Vaugh en Owen Wilson. Ze zien als salesmensen hun loopbaan kelderen door de snelle opkomst van de digitale wereld. Ze zetten alles op alles en weten zich aan te melden voor een stage bij Google. Maar die stage is pas het begin. Geestig is de scene waarbij ze voor het eerst Google Hangouts proberen. De film is vooral een treffend voorbeeld van het gat tussen social media experts en diegene die er net pas mee in aanraking komen. Een luchtige komedie en erg herkenbaar voor diegene die hun brood verdienen met internet toepassingen en online marketing.

Burt’s Buzz

Dit is de enige documentaire in dit overzicht. Begonnen als fotograaf in New York komt Burt uiteindelijk op het platteland terecht en gaat…. bijen houden! Zijn jarenlange toewijding wordt beloont, want hij verkocht zijn business in 2007 aan een cosmeticaconcern voor maar liefst 925 miljoen dollar. Op diverse natuurproducten die bij miljoenen huishoudens gebruikt worden, schittert nog steeds zijn naam en afbeelding. Voor hem geen Bentley’s en grote feesten. De inmiddels 79-jarige entrepeneur leeft heel eenvoudig op het platteland in Maine, VS temidden van een paar konijnen een portable radio. Het lijkt op het eerst gezicht lastig om ondernemersstrategiëen te ontdekken bij deze man die erg teruggetrokken leeft. Ok, toch een paar lessen: geen compromissen die ten koste gaan van je waarden, jij bent je merk en je business zou zonder je moeten kunnen doordraaien. In een wereld die gedomineerd wordt door technologie en ‘the next best thing’, is Burt een verademing en eigenlijk een soort anti-held. Waar ondernemers druk zijn met de dagelijkse ratrace van een overvolle agenda en inbox kijkt Burt glimlachend in zijn schommelstoel naar zijn konijnen.

Rivercloud ondersteunt ondernemers voor meer business
en meer vrijheid. Benieuwd naar een frisse blik op jouw business?

Contact

Welke film of documentaire hebben jouw ogen geopend? Wat heeft je besloten de zaken anders aan te pakken? Laat het me weten op victor@rivercloud.nl of hieronder, en ik neem je tips mee in het volgende filmoverzicht.

Over Rivercloud

victor huitingVictor Huiting helpt ambitieuze ondernemers en sales professionals aan meer zichtbaarheid en laat je zien hoe je meer klanten aantrekt met LinkedIn. Victor is de eigenaar van Rivercloud en actief op LinkedIn sinds 2007. Inmiddels heeft hij honderden mensen getraind en geadviseerd over de kracht van dit mooie social medium. Leadgeneratie met LinkedIn kun je ook slim uitbesteden aan Rivercloud zodat je tijd bespaart en meer tijd hebt om klantgesprekken te voeren. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie: tel 030-80 80454 / victor@rivercloud.nl linkedin klein

10 Reacties

 1. Jasmijn Bult 2 jaar geleden

  Interessant om te zien! Ik heb de link doorgestuurd naar m’n vriend.
  Die vind het vast leuk om ze te kijken, hopelijk kunnen we er wat uithalen als ondernemer!

 2. Lisanne 2 jaar geleden

  Leuke titels! Hiervan gaan er zeker een aantal op de filmlijst.

 3. laupropos 2 jaar geleden

  Wolf of wallstreet is echt een topper!

 4. Manon 2 jaar geleden

  Heel leuk artikel, keer eens wat anders! Chef vind ik altijd de perfecte zomerfilm, leuke vibe. Wolf of Wall Street is ook goed. Ik mis de originele Wall Street films in dit lijstje met Michael Douglas! 😉

 5. Skincarebynaomi 2 jaar geleden

  Ik kende ze allemaal niet, maar Chef lijkt mij een erg leuke film.

 6. Melanie 2 jaar geleden

  Super leuk! Ik ga ze toevoegen aan mijn lijstje! Als ondernemer moet je inderdaad soms even een goede film kijken om te ontspannen.

 7. Life of a Passion 2 jaar geleden

  Ik vond de internship wel een goeie! Herkenbaar met mijn ouders haha

 8. Frederique 2 jaar geleden

  Erg leuke films allemaal, ik ken alleen Burt’s Buzz niet. Ik zou The Founder aan je lijstje toevoegen – dan zul je voor altijd met andere ogen naar de McDonalds kijken!

 9. Neeltje 2 jaar geleden

  The Wolf of Wallstreet en The Intern zijn echt leuke films! De andere kende ik niet, maar ga ik zeker onthouden.

 10. Mandy 2 jaar geleden

  Film tips zijn altijd welkom, de wolf of wallstreet kende ik al wel, de rest nog niet maar die eerste heb ik even een screenshot van gemaakt, die wil ik echt zien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.