10 Essentiële Apps Voor de Moderne Ondernemer

10 Essentiële Apps Voor de Moderne Ondernemer

Hieronder 10 essentiële apps voor de moderne ondernemer die je leven vanaf nu een stuk makkelijker én leuker gaan maken. En nog gratis ook!

A

Whatsapp

Need I say more? Met ruim 10 miljoen Nederlandse gebruikers en in totaal 1 miljard wereldwijd is Whatsapp niet meer weg te denken in het communicatieverkeer. De overname door Facebook remt de groei vooralsnog niet af. Toch heeft Whatsapp al lang geen grote update meer uitgebracht, end-to-end encryptie en de ‘blauwe vinkjes’ in een groep zijn de recentste. Gefluisterd wordt dat er een nieuwe versie komt waarin je elkaar vanuit de app kan bellen. Concurrenten zoals Telegram, Facebook Messenger en Hangouts zitten ook niet stil. Ik ben benieuwd!

B

LinkedIn

Dit is natuurlijk hét zakelijke social network en nieuwe functies worden geregeld toegevoegd om de gebruikerservaring te verhogen. LinkedIn heeft een grote schare mobiele gebruikers die blijft stijgen. Klein minpuntje is wel dat je de tekst van een uitnodiging tot connecten niet kunt personaliseren. Verder top.

C

Evernote

Er zijn vergelijkbare notitie apps maar Evernote biedt het meeste gebruiksgemak en de meeste functies. De app is recent helemaal opgefrist en uitgebreid in mogelijkheden. Ideaal als je businessideeën wilt noteren en er desgewenst een reminder aan wilt koppelen. Ook handgeschreven teksten, audiofragmenten en foto’s kunnen worden opgeslagen. Dit wordt direct gesychroniseerd met de desktopversie, waardoor informatie uitwisseling met collega’s op kantoor heel efficiënt werkt.

D

Bankieren-apps

Banken hebben niet stilgezeten de laatste jaren met hun mobiele oplossingen. In rap tempo brengen banken zoals o.a. ING, Rabobank en ABNAMRO updates uit die snelheid en gemak met zich meebrengen. Denk aan het maken van een foto van je acceptgiro die direct via de app wordt ingelezen en betaald. Saldochecken blijft het populairst. Aangezien veel moderne smartphones zijn uitgerust met een NFC-chip zal contactloos betalen voor kleine bedragen in 2015 een grotere vlucht nemen. Even je gsm tegen een apparaat houden in de winkel et voilá!

E

Kamer van Koophandel

Een bedrijf via het handelsregister opzoeken is populair; de KvK weet dat en maakt het de ondernemer graag makkelijk. Prettig om te weten met wie je zakendoet. De eerste 2 opvragen zijn ter promotie gratis.

F

TED

De presentaties, die met name door wetenschappers, ontwerpers en medici gegeven worden wereldwijd goed ontvangen. Er zijn er al ruim 1700! Vanaf nu is dat ook mogelijk om via een app op je smartphone of tablet te bekijken. Nog prettiger kijkt het als je de app ‘cast’ naar je tv met Google Chromecast.

G

Hootsuite

De basisversie is gratis en Hootsuite is een overzichtelijk programma om de socialmedia kanalen te beheren en berichten in te plannen. Onmisbaar voor wie actief is op social media en dit vlot wil kunnen beheren.

H

Flitsmeister

Heel praktisch en zeker geldbesparend. Zo weet je waar geflitst wordt in Nederland. Standaard staat deze aan in de auto wanneer ik op pad ga. Prima vormgegeven en je kan ook snel een melding doorgeven wanneer je een (mobiele) flitser ziet. Wel aan de lader in de auto, want het gps-gebruik gebruik vergt veel van je accu.

I

VID

De Verkeersinformatiedienst in Driebergen weet waar het vast staat. De mobiele site is al goed, de app nog handiger onder andere doordat je bepaalde wegen als favoriet kunt markeren en in één oogopslag de actuele file op jouw weg kan zien. Altijd realtime informatie en de app werkt intuïtief.

J

Fiverr

Fiverr kan je het beste omschrijven als een ‘dienstenmarktplaats’. Dit platform is een vreemde eend in de bijt. Het is in no time uitgegroeid tot een handelsplatform waar je v.a. 5 euro (!) opdrachten kunt laten doen; variërend van aanpassingen voor de website, een ontwerp voor je visitekaartje, en zelfs het inzingen van een radiocommercial. Voor een meerprijs wordt je aanvraag met spoed behandeld en meer aanpassingen en functionaliteit verhogen de prijs. Het reviewsysteem werkt erg goed en er wordt met video gewerkt zodat de aanbieders zich goed kunnen presenteren. Probeer deze veelbelovende dienst eens uit en vertel me je ervaringen!

Dit is een zorgvuldig samengestelde selectie van de vele apps die beschikbaar zijn. Ze zijn gratis te downloaden voor je Android-toestel of iPhone in Google Play & Apple iTunes. Ken jij nog verrassende applicaties die op de smartphone van de moderne ondernemer niet mogen ontbreken? Stuur ze dan gelijk naar info@rivercloud.nl

1 Reactie

  1. Manon 2 jaar geleden

    Handige tips! Voor mij kan mijn telefoon echt als laptop dienen. Met een goede texteditor schrijf ik al mijn blogposts en gebruik ik de laptop alleen nog voor de finishing touch. VID ga ik downloaden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.